Router beállítás
kukimukiIsmerős tünetek. Ne kínlódj tovább, főleg akkor, ha két évesnél több. Zsebbe kell nyúlni, és venni másikat. http://www.youtube.com/watch?v=UmatL75dO3c http://www.jovo_technikaja.abbcenter.com/?id=112814&cim=1# Ez van. És tényleg. Pár szervizt megjártam ez ügyben a routerommal. Senki se tudott vele csinálni semmit.
kybersasTápegység elkóit lehetne esetleg megsasolni.
Dr. SzösziAz még adhat némi reményt. Bár mi dugtunk bele vagy 3 tápot is, de nem lett nyerő.
kukimukiAzt mondják az SMC név mint olyan úgy épül fel, hogy SM mint szado-mazo kapcsolat közted és a készülék között, először te leszel a mazochista, majd bizonyos idő után a szadista, és a router lesz a szenvedő áldozat. A C betű pedig római számmal jelöli napokban azt az időegységet amely alatt a minimális konfigurálása történik, az esetleg mögötte tipusszámnak gondolt valami pedig az ehhez tartozó szorzószám amellyel a tényleges konfigurálási idő állítható elő... :D :D :D :D :D :D :D
kybersasA router lapján is lehet tápkonverter, annak az elkóját is igyekeznek a hőforrás közelében elhelyezni, hogy biztosan tönkre menjen.
Dr. SzösziAhogy mondod. A múlt héten a szomszéd gépében az alaplapon cseréltem 7db elkót. A gép állandóan kikapcsolt véletlenszerűen, mikor bemelegedett már nem olyan gyakran kapcsolt ki. Egy Epox socket 462-es alaplap, amiben az AMD proci hűtőbordája mellett 1 centiméterre sorakozik 6 db 3300 mikrós elkó, amiből 3 megvolt teljesen puffadva. A kis Barton magos AMD meg kb. úgy fűt mint a rezsó. Aki tervezte nem lehet ennyire marha, persze, hogy direkt csinálják. A beépített elavulás. Cseréltem mind a hatot és egyet az AGP port közelében. Igaz ez egy 7 éves cucc. Vót idejük kiszáradni. Most meg mán olyan mint az új! :-)
T_chrisSokan hülyeségnek tartják a beépített elavulást, de : Egy nyomtatóval tökéletesen ugyanúgy jártam, mint ahogy a filmben mutatják. Aztán jött a router, ugyanúgy, ahogy Kukimuki megírta. És közben két új alaplapom szállt el, és kísértetiesen a beüzemeléstől számítva egy év és egy hét múlva ! - de úgy ám, hogy a szervizben az a csoda tesztkártya is értelmezhetetlen dolgokat mutatott. Ezek után mire gondoljon az ember ?
kybersasNálam a TP-Link WR542G szoftvere haramabb elavult, frissíteni kellett, a hard stabil. Digiék Lan-ja 2 routerrel: lakásban Linksys WRV200, műhelyben említett WR542G lett szétosztva, egyelőre kifogástalanul. Tervezett elavulás: proci ventillátorát tanácsos évente kitisztítani, és a tápegység és alaplap esetlegesen púposodó elkóit kicserélni.
kybersasGondolj arra, hogy nálam most itthon a családban üzemben van egy Intel D845WN, egy Fujitsu-Siemens D1562, és egy Fujitsu-Siemens D157x alaplappal szerelt gép... :) 2.0, 2.2 P4, 2.4 Celeron procival... Van benne sdram, ddrram, nvidia fx 5500, 52x cd olvasó, melyikbe mit sikerült szerezni... :D