Sziasztok ! Már egyszer feltettem a kérdést akkor választ is kaptam. Sajnos az a válasz nem jött be. Ezért az ATI honlapjáról letöltöttem a legújabb catalyst-ot. Az ott leírtak szerint telepítettem. A legújabb catalyst látja a kártyát minden paraméterével de csak 128 MB memóriát lát rajta, valószínű ennyit is használ, mert sokkal lassabb a képernyőkezelés. Mit lehet tenni ? Újratelepítés segíthet. pl. Vistat újra kellett rakni mert el sem indult a kártyacsere után. Köszi az újabb segítséget.
HD 4670
Nem tudom, az ati-nál leírt módszer miben különbözik hogyan.org-os megoldástól, de nekem -mikor ilyesmire volt szükség- ezzel működött (úgy, ahogy...). Annyi trükközés volt, hogy mikor a fordítást csináltam, két függőséget hiányolt. De a hibaüzenet írja, hogy melyiket, szóval az alapján telepíteni kell a hiányzó dolgokat, és addig ismételni a műveletet amíg "error" nélkül lefut.
gabroKöszi ! A link lépéseit végrehajtva ugyan oda jutottam. A catalyst a legújabb, a kártya minden paramétere helyes de csak 128 MB-t lát. És nagyon lassú a grafika. A vezérlő nem jó ? Vagy mit kell állítani.
[törölve]
Érdekes én sosem néztem, és nekem is azt írja ki ugyan ezzel a kártyával. Elég fura, mert hardinfo-val 256-ot lát (elméletileg 512-nek kellene lennie). A sebességre viszont nincsen panaszom, játékok jól futnak és az asztali effektek is (nem Compiz) és mindkettő együtt is jól működik. Az is lehetséges szerintem, hogy a GNU/Linux-os Catalyst Control Center a bug-os és csak rosszul ismeri fel.
Az Asus 4350 512MB DDR2 Silent DI szintén csak 128 MB memóriát lát az 512-böl.