igen, talán megoldást jelenthet, hogy live cd-vel mountold a partíciót és próbáld meg kicserélni az xorg.conf fájlt, esetleg próbáld meg lemásolni a cd-ről... nem esett még velem ilyen, csak tippet tudok adni...

recovery mode alapban nem grafikusan indul, tehát ha már ott elakad akkor ott más baj van. mindenesetre ha már egyszer synapticból feltetted az nvidia drivert, akkor nincs többé semmi dolgod, mint frissíteni szabályos módon. ez új kernel modult és új drivert húz le, ha van épp. legfrissebb nvidia driverhez itt találsz információt edgyre: alberto milone "bleeding edge" driverei

Közben próbálkoztam rendületlenül. Live Cd-ről indítva próbáltam az xconf.org-ot szerkeszteni, de nem enged menteni, mert nincs jogosultásgom. próbáltam adni a cmod-al, de nem változott semmi. Live-ról hogy tudom elérni az Ubuntus partíciót? Mert ez sem megy. Nem találom egyik meghajtómat sem. Várom az ötleteket. Üdv!

GrejozVedd figyelembe, hogy esetleg más lehet a billentyűzetkiosztás. Z és Y fordítva, no ékezetek, stb. Valószínűleg ezért nem fogadta el a root jelszót.

torosMindegy milyen a kiosztás, mert a jelszavam számokból állnak. kipróbáltam a numerikus billentyűkön, meg a másikakon is. Nem működik.

Szerintem, érdemes lenne a javítást elvégezni a Slax live CD alól, ott eleve csak root van. Én mindig ezt haználom javításra/adatmentésre, van rajta minden, ami kell. és még jó ha van hozzá SystemRescueCd nevű live CD, ezt csak lemezpartcionálásra haználom, de van rajta olyan ami a Slaxba nincs, pl NTFS 3g, de ha kezdő vagy inkább a Slaxot javaslom, mert van rajta KDE, meg minden grafokus biz-basz :)

PiNgViNHaver! Hálám örökké üldözni fog. Hála neked, és a Slax-nak. Ezt az üzenetet már a Jó kis Ubuntuval írom. :) Köszi szépen! És köszönöm a többieknek is! Üdv!

Ennyivel később: 5 nap

ubuntu live cd-n sudo -s ad root shellt. ________________ Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 1.80GHz, 512 MB ram, 2.6.20-gentoo-r7

Ennyivel később: 5 hónap

sziasztok van egy ojan gondom hogy mikor telepiteni akarok akor aszt irja ki hogy:hiba történt a következö zészletek ismertek E: dpkg was interrupted, you must manually run 'dpkg --configure -a' to correct the problem.

torositt nincs ami nekem kel legalábis nem találom

aszt hol leht meg nézni hogy GNOME vagy KDE ???

EDDYAz ránézésre is látszik. így néz ki a Gnome, így pedig a KDE.

• EDDY válaszolt erre.

EDDYNem indul el a csomagkezelő Előfordulhat, hogy a csomagkezelőt (mint a Synpatic, vagy az Alkalmazások eltávolítása/hozzáadása) nem lehet elindítani, és az alábbi hibaüzenet írja ki: dpkg was interrupted, you must manually run 'dpkg --configure -a' to correct the problem. Ennek a hibának az az oka, hogy a csomagkezelő működése egy művelet során megszakadt. Ilyenkor indítson egy terminált: Alkalmazások -> Eszközök -> Terminal. Majd írja be: sudo dpkg --configure -a, majd adja meg a jelszavát. Ez helyreállítja az adatbázist, és így ismét működőképes lesz a csomagkezelő.

• EDDY válaszolt erre.

toroskösz akor nekem gome van ezek szerint de még mindig nem tuddom hogy mi a megoldás ere::hiba történt a következö zészletek ismertek E: dpkg was interrupted, you must manually run 'dpkg --configure -a' to correct the problem.

EDDYÖöö.. Akkor futtasd a dpkg --configure -a parancsot, hogy helyrehozd a a problémát, bár nekem egyszer ez nyírta ki az X-et. :)

• EDDY válaszolt erre.

toroskérnie kel a jelszot (amit nem kér) vagy oda kel beirni ??

EDDYNem kell feltétlen jelszót kérjen, ha előtte pár perccel már beírtad valahol, akkor nem fogja megint megkérdezni.

• EDDY válaszolt erre.