Közben próbálkoztam rendületlenül. Live Cd-ről indítva próbáltam az xconf.org-ot szerkeszteni, de nem enged menteni, mert nincs jogosultásgom. próbáltam adni a cmod-al, de nem változott semmi. Live-ról hogy tudom elérni az Ubuntus partíciót? Mert ez sem megy. Nem találom egyik meghajtómat sem. Várom az ötleteket. Üdv!

GrejozVedd figyelembe, hogy esetleg más lehet a billentyűzetkiosztás. Z és Y fordítva, no ékezetek, stb. Valószínűleg ezért nem fogadta el a root jelszót.

torosMindegy milyen a kiosztás, mert a jelszavam számokból állnak. kipróbáltam a numerikus billentyűkön, meg a másikakon is. Nem működik.

Szerintem, érdemes lenne a javítást elvégezni a Slax live CD alól, ott eleve csak root van. Én mindig ezt haználom javításra/adatmentésre, van rajta minden, ami kell. és még jó ha van hozzá SystemRescueCd nevű live CD, ezt csak lemezpartcionálásra haználom, de van rajta olyan ami a Slaxba nincs, pl NTFS 3g, de ha kezdő vagy inkább a Slaxot javaslom, mert van rajta KDE, meg minden grafokus biz-basz :)

PiNgViNHaver! Hálám örökké üldözni fog. Hála neked, és a Slax-nak. Ezt az üzenetet már a Jó kis Ubuntuval írom. :) Köszi szépen! És köszönöm a többieknek is! Üdv!

Ennyivel később: 5 nap

ubuntu live cd-n sudo -s ad root shellt. ________________ Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 1.80GHz, 512 MB ram, 2.6.20-gentoo-r7

Ennyivel később: 5 hónap

sziasztok van egy ojan gondom hogy mikor telepiteni akarok akor aszt irja ki hogy:hiba történt a következö zészletek ismertek E: dpkg was interrupted, you must manually run 'dpkg --configure -a' to correct the problem.

torositt nincs ami nekem kel legalábis nem találom

aszt hol leht meg nézni hogy GNOME vagy KDE ???

EDDYAz ránézésre is látszik. így néz ki a Gnome, így pedig a KDE.

• EDDY válaszolt erre.

EDDYNem indul el a csomagkezelő Előfordulhat, hogy a csomagkezelőt (mint a Synpatic, vagy az Alkalmazások eltávolítása/hozzáadása) nem lehet elindítani, és az alábbi hibaüzenet írja ki: dpkg was interrupted, you must manually run 'dpkg --configure -a' to correct the problem. Ennek a hibának az az oka, hogy a csomagkezelő működése egy művelet során megszakadt. Ilyenkor indítson egy terminált: Alkalmazások -> Eszközök -> Terminal. Majd írja be: sudo dpkg --configure -a, majd adja meg a jelszavát. Ez helyreállítja az adatbázist, és így ismét működőképes lesz a csomagkezelő.

• EDDY válaszolt erre.

toroskösz akor nekem gome van ezek szerint de még mindig nem tuddom hogy mi a megoldás ere::hiba történt a következö zészletek ismertek E: dpkg was interrupted, you must manually run 'dpkg --configure -a' to correct the problem.

EDDYÖöö.. Akkor futtasd a dpkg --configure -a parancsot, hogy helyrehozd a a problémát, bár nekem egyszer ez nyírta ki az X-et. :)

• EDDY válaszolt erre.

toroskérnie kel a jelszot (amit nem kér) vagy oda kel beirni ??

EDDYNem kell feltétlen jelszót kérjen, ha előtte pár perccel már beírtad valahol, akkor nem fogja megint megkérdezni.

• EDDY válaszolt erre.

toroseszt irva ki: bash: parancs nem található

EDDYAkkor valószínűleg elgépeltél valamit.

• EDDY válaszolt erre.