Sziráki TamásTomi, írtam is, hogy kibogarászom man-nal... A gond az, hogy ha nem tudom egy parancs nevét, akkor egy abc-listában sosem találom meg, hogy mit keresek. Vagyis amit nem tudtam, az a lame volt (bár erre egyébként gondolhattam volna - de nem vagyok nagy ász e téren).
Azért kértem még a paraméterezést, mert az angolt nem mindig tudom pontosan lefordítani. Ettől függetlenül átolvasgattam. az --mp3input-ra pl. azt írja a végén, hogy mp3 kiterjesztésnél ezt alapból beállítja, vagyis ez esetben nincs rá szükség, ha jól értettem.
Viszont, mindent azért nem tudok :)
- Azt olvastam, hogy az --add-id3v2 kell ahhoz, hogy az id tag-eket is átírja az új fájlba. Nos lefut a parancs, ki is írja a terminál, hogy: "writing LAME tag... done". Ennek ellenére az id tag-ek nincsenek kitöltve az új fájlban. Mi lehet ennek az oka?
- És ha már itt tartunk... Audacity esetén átírja a tageket, linuxban látszik is, a fájl tulajdonságokban is, meg a lejátszókban is. Viszont win alatt a lejátszóban, ill. az autórádióban nem látszik, ahhoz win alatt újra ki kell tölteni a tag-eket. Ennek mi a magyarázata?
- És még valami. Az átlagos bitráta típus mit is jelent? Azt írja, hogy jobb mint a konstans, de: beírom, hogy --abr 128, erre a fájl tulajdonságoknál azt írja, hogy 121 kbit, és a winamp sem jelzi, hogy változna a bitráta, nem úgy, mint a vbr-nél. Vagyis az átlagos olyan, mint a konstans, csak ő találja ki, hogy mennyi legyen? Vagy változnia kellene, mint a vbr-nél (bár akkor meg mi a különbség a vbr-hez képest)? Ezt pl. hiába olvastam el a man-ban, nem jutottam dűlőre vele. Segítene valami mester ez ügyben?
Köszönöm egyébként mindkettőtöknek a segítséget!