body007A kérdés jogos.
Tavaly év eleje óta használok ubuntut, és csak nagyon ritkán vettem elő a konzolt, akkor is inkább leírások alapján pöntyögtem. Ez kicsit frusztrál, mert anno a DOS-t is jól ismertem - szóval nem tartom ördöngösségnek -, és azt is elhiszem, hogy terminálból sokszor egyszerűbb megoldani valamit. Viszont én a gépet "fel"használom, nem öncélú a dolog, így eddig győzött a lustaság, meg az, hogy grafikusan meg tudtam oldani szinte mindent. A lustaság úgy értendő, hogy a rendszer tanulgatása is időt vett el, és a terminálparancsok tanulására már nem "maradt".
Igaz, nem vagyok a témában túl jártas, de tény, nem tudtam, hogy létezik program ilyen feladatra, még win alatt sem. Valahogy azt gondoltam, hogy ennyivel (is) több a linux: itt majd konzolból meg lehet oldani azt, amit winen sehogy :)
Szóval nem ragaszkodom hozzá, csak néha bosszant, hogy még mindig nem vettem elő a terminált.
Az ötletet köszönöm. Időközben megpróbáltam telepíteni. Nekem lassú netem van, úgyhogy most frissít a synaptic. Hopp, végzett, de azt írta, hogy a kulcs nem hitelesíthető... Na mindegy, ezzel majd megbirkózom.
Viszont ez sem fog segíteni abban, hogy a cbr/abr/vbr dolgot a fejemben rendbe tegyem...
Egy kérdés. Úgy kell érteni, hogy ez másfajta kódolást használ? Vagyis nem lame, hanem ffmpeg? Nyilván van különbség a kettő között, de a gyakorlatban van jelentősége?