aakosBocs, a ~ lemaradt :-)
Továbbra is probléma a szkenner
aakosKöszi! Így már egy kicsit előrébb jutottam. De aztán: :~/pxscan-0.41$ ./configure bash: ./configure: Nincs ilyen fájl vagy könyvtár Vagy: ~/pxscan-0.41$ make gcc -O -c -g -Wall -I/usr/local/tiff-v3.4/libtiff/ pxscan.c pxscan.c:95:20: error: asm/io.h: Nincs ilyen fájl vagy könyvtár make: *** [pxscan.o] Error 1
KálmánbátyámRemélem bírjátok még velem türelemmel... :-)
JunuOda viszont nem kell ~ ( az a home könyvtárat helyettesíti ) Tehát: cd /usr/local/pxscan-0.41 ./configure make sudo make instll
Kálmánbátyám/usr/local$ cd /usr/local/pxscan-0.41 bash: cd: /usr/local/pxscan-0.41: Nincs ilyen fájl vagy könyvtár
JunuÚgy tűnik nincs ott a fájlod. Csináljuk másként. Bontsd ki azt a .tar -t valahová. Aztán terminálba: gksu nautilus Megkeresed az /usr/local mappát és a kicsomagolt mappát beilleszted oda.(copy-paste) Aztán: cd /usr/local/pxscan-0.41 ./configure make sudo make install
KálmánbátyámHm, megtaláltam az usr local mappát, és ott van benne a tgz is, meg a kicsomagolt is. És mégis ugyanaz a reakció. :/usr/local/pxscan-0.41$ ./configure bash: ./configure: Nincs ilyen fájl vagy könyvtár
JunuOK. make make install
Kálmánbátyám:/usr/local/pxscan-0.41$ ./configure bash: ./configure: Nincs ilyen fájl vagy könyvtár :/usr/local/pxscan-0.41$ make gcc -O -c -g -Wall -I/usr/local/tiff-v3.4/libtiff/ pxscan.c pxscan.c:95:20: error: asm/io.h: Nincs ilyen fájl vagy könyvtár make: *** [pxscan.o] Error 1 :/usr/local/pxscan-0.41$ make install make: *** No rule to make target `install'. Stop. Amúgy szép új hetet! :-)
JunuSzia! Letöltöttem én is azt a pxscan-0.41.tgz file-t a honlapról. Nincs benne configure, úgyhogy azt természetesen nem fogja megtalálni a géped :). A fordításkor kapott hibaüzenet, ha jól látom azt jelenti, hogy nem találja az io.h file-t. Az én gépemen ez a file a /usr/src/linux-headers-2.6.28-14/... helyen van, ezért szerintem fel kellene telepítened a kernelednek megfelelő linux-headers csomagot. Ezt pl. a synaptic-ban úgy tudod megtenni, hogy a keresőjében beírod, hogy linux-headers és ott kiválasztod a gépednek megfelelőt. A gépednek megfelelő verziót egy terminálban kiadott: uname -a parancsból tudod kiolvasni. Elméletileg utána mennie kell. Sok sikert! Gömbi
JunuHagyd ki a ./configure parancsot make make install
Kálmánbátyám:/usr/local/pxscan-0.41$ make gcc -O -c -g -Wall -I/usr/local/tiff-v3.4/libtiff/ pxscan.c pxscan.c:95:20: error: asm/io.h: Nincs ilyen fájl vagy könyvtár make: *** [pxscan.o] Error 1 :/usr/local/pxscan-0.41$ make install make: *** No rule to make target `install'. Stop.
Junupxscan-0.4 010104 pxscan is a driver for the Primax Colorado Direct 9600 scanner. The scanner is connected to the printer port. pxscan-0.4.tgz unpacks into its own subdirectory: 1. Go to the /root directory of the superuser ( or go to /usr/local ). You need to be superuser to do this! cd /root or cd/usr/local 2. Move the file to that directory mv /wherever_it_is/pxcsan-0.4.tgz . ( note the little dot there at the end ) 3. Unpack to get the pxscan-0.4 subdirectory. You need tar and gzip to do this. tar -xvzf pxscan-0.4.tgz 4. Move yourself to the new directory cd pxscan-0.4 and take a look at the README file. 5. Try to compile. 'libtiff' is needed for this. make 6. If it works, be happy! If not take it as a challenge. It may keep you off the streets for some time. For example, you probably don't have libtiff in the location expected by Makefile. Just edit the Makefile to your needs. 7. Copy the man-page called pxscan.1 to your directory for man pages. If you don't know where it is try the command manpath for a list of known places. cp pxscan.1 /usr/local/man/man1 Na, valszeg a libtiff fájl nem ott van, ahol a Makefile várja. Meg kéne keresni, és az útvonalat javítani a makefile-ben. Helyek, fájlok keresése, libtiff, és kiírja a helyét.
KálmánbátyámHát ez talált 61 fájlt, szétszórva. A libtiff4 mappa a usr/share/doc helyen van. A legnagyobb, libtiff.a helye: usr/lib. De vannak var/cache/apt/archives -ben is sokféle dolgok, meg még másfelé is.
JunuCsinálj egy backupot a Makefile-ből, aztán nézd meg , hol keresi a libtiff-et. A hibaüzenetből látszik. Aztán próbáld először az /usr/lib útvonallal.
KálmánbátyámNem tudom ez-e a backup, de ha megnyitottam ez jött. Ezen most át kellene írnom valamit? Vagy fájlokat átrakni a local mappába? Ilyen tiff-v3.4-et nem találtam sehol. TIFF_INCLUDE = /usr/local/tiff-v3.4/libtiff/ PRIMAX_SCAN_OBJS = pxscan.o probe_lp.o portio.o .c.o: gcc -O -c -g -Wall -I$(TIFF_INCLUDE) $
JunuA backup=biztonsági mentés . Csinálsz egy másolatot az eredetiről,hogyha vissza kell állítani. Ha ez a makefile-od akkor a TIFF INCLUDE sorba kell beírni a libtiff helyét. Ne pakolj át semmit sehová, mert megboríthatod a rendszert. Meg kell mondani a csomagnak,hol találja , amit keres :-)
KálmánbátyámOk, köszi, megölni nem akarok itt semmit! :-) Viszont ilyen hogy sima libtiff nincs, próbáljam a legnagyobbal?