A virtualDJ nem az a két lemezjátszót mutató program? Valamelyik nap láttam ubuntu 9.04 alatt feltelepítve a qTraktor nevű programot, az tán ugyanilyeneket tud. Illetve a srác nagyon vaddisznó módon keverte a mjúzikot vele. De próbáld ki az Audacity-t is, nekem nagyon bejött. Igaz, csak konvertálok, meg hangerőt növelek, meg kivágok vele, de úgy tudom, keverni is tud. Sok sikert. Ja, ha még nem mondták volna, a szoftvertárolókhoz add hozzá a medibuntu tárolót, hogy még több proramot érj el a synapticból, azt pedig így kell: 1.Alkalmazások-kellékek-terminal megnyitása. 2.Írd be a terminalba ezt: sudo wget http://www.medibuntu.org/sources.list.d/jaunty.list --output-document=/etc/apt/sources.list.d/medibuntu.list(Ezzel a lépéssel hozzáadod a tárolók listájához a medibuntu tárolót) Ezután bekéri a rendszer a telepítéskor megadott jelszót, amivel rendszergazdai jogokat szerezhetsz(nem fogod látni, hogy mit írsz, de ha jó, enter után elfogadja). 3.Következő lépésben írd be ezt: sudo apt-get update && sudo apt-get install medibuntu-keyring && sudo apt-get update(ezzel megadod a nyilvános GPG kulcsot, amivel hitelesíted a tárolót) 4.Írd be: sudo apt-get update(ezzel frissíted a tárolókat) Csináld meg mindenképp, mert künnyebb lesz az életed!

zltJaja, nyugodtan probalgathatod az alternativakat. A programmok nem piszkitjak tele a registry-t, mivel itt nincs ilyen. :) Magyarul: nem lassul a fel-le telepitgetestol a gep.

Kittus2Szerintem mondhatjuk, hogy Kartevok gyakorlatialg nincsenek. Amik meg vannak, azok elsosorban a szervereket veszik celba (fixme). Amit meg erdemes lehet tudni, nem szukseges a wine ahhoz, hogy virus-hordozova vallj. Ha letoltesz vmi virusos dokumentumot vagy akarmit, felrakod pendrive-ra es elviszed haverhoz, akkor o megszivja. Velem megtortent, a csajszi berakta a pendrivot a gepebe, raeresztette az AVG-t, ami jelzett. Ez engem persze sehogy nem erint, az meg hogy kinek mi kerul a gepere es miert (pl. a gepen futo OS) ,az mindenkinek a sajat felelossege. Kb. ennyit gondolok es ennyit is mondtam, plusz kapott egy dicseretet az elovigyazatossaga miatt. :)

Gorkhaan"Miért gondolják azt a kezdők, hogy a legalapvetőbb dolgokról szóló topicok, leírások és dokumentációk nincsenek... ?" Heleyesen: A kezdok nem gondolnak, hogy a legalapvetőbb dolgokról szóló topicok, leírások és dokumentációk leteznenek. xD En is ilyen voltam, de hamar megertettem, mi van. Tobbek kozt vki kuldott nekem egy linket a netikettrol, arrol mi az az RTFM, meg ilyenek. Nagyon LOL, de egy atlag szamitogep (ertsd: Windows) felhasznalonak ezek a dolgok altalaban tenyleg teljesen ujjak. Erdekes olvasmany volt: http://esr.fsf.hu/smart-questions_hu.html

Tomi-87Hiaba viccelodtok, en akkor is igy hasznalom ( persze virtualizacio nelkul ubi+wine+tc ) Amugy a legtrivialisabbat meg kihagytatok: terminal + ftp ott aztan lehet parancsokat gepelni :)

simzerIgazabol az ftp reszet nem hasznalom a tc-nek, csak filekezelesre, csoportos atnevezesre, videok/egyebek inditasara, ki/be csomagolasra...

lacirtamintha ezt bármi más fájlkezelő nem tudná...:) persze tudom... a megszokás nagy úr. nekem is nehéz volt átszokni másra de azért sikerült

m3lpiProbaltam en is "nativ" file kezeloket gnome/tux commanderrel kezdve krusaderig, nekem egyik sem jott be, egyedul az mc-t hasznalom meg ha nem grafikus feluleten vagyok, meg abban van hexeditor. Erdekes modon azt egyik sem tudja alapbol pedig sztem tok alapveto.

lacirtaSzoval a TC igy nem csak a Wine-beli C:\ vilagot latja? Amugy nekem is hianyzik a TC!! Jo progi, szerettem nagyon.

lacirtaElső reakcióm nekem is az volt, hogy miért nincs egy normális TC klón linux alá. Aztán gondoltam kicsit szoktatom magam a nautilushoz, és ezzel meg is kaptam a választ.

Tomi-87Lat az mindent: Z: meghajto a wineban a / ; meg tarsitani lehet a kiterjeszteseket hogy elinditsa a hozza tartozo linuxos progit. Am. ez mar nagyon OFF ugyhogy fejezzuk be, vagy nyissunk neki uj topicot mielott egy moderator jol hatson billent :)

simzerJa, jo a Nautilus, foleg miota vannak fulek. De hianyzik a feeling...

Ennyivel később: 13 év