LyrixNekem is fent volt a win7 kb 3napig.
az ext3-as particiókat nem látta, de csak összekócolta őket, a gépemhez kapott drivereket visszaköpte, ahhoz képest hogy állitólag az xp-s és vistás driverekkel is működik, nekem egyikkel sem ment rendesen. Mindegy 3 nap szivás után 20 perc alatt ubuntu vissza...
Ha már mérlegről beszélünk, és összehasonlitásról. Az adott gép, és adott operációsrendszer mindig az adott feladathoz kell hogy jó legyen, ebben nincs összesitett kategória, mindenhez nem lesz jó ugyanaz, vannak helyzetek ahol nem a linux, vagy az ubuntu lesz a jó választás, de ez igy van rendjén!
Amire az ubuntut szánták, arra szerintem egy normális hardverrel (hétköznapi otthoni-irodai felhasználás), tökéletesen megfelel!!!
Nekem 3 gépem van, és bár van hozzájuk 3 jogtiszta win licensz, csak egyen ott van az xp és marad is, mert azon használok olyan alkalmazást aminek nincs kompromisszummentes linuxos alternativája, pld grass walley edius...
De ettől még nem jobb a windows, csak ott nem tudom kiváltani linuxra, és nem is görcsölök rajta, ott marad a win!
De nem is kell mindig mindent kiváltani, csak egy összehasonlitási szempont, amivel sokan nem számolnak: a windows pénzbe kerül!
Természetesen bizonyos célokra használhatóbb a windows, csak az a használhatóság megér-e 20-30ezer forintot??? Persze a százezrekbe kerülő szoftver alá (pld photoshop, vagy az edius...) mindegy már az a 10-20% nyi plusz, bár speciel a photoshop pont kifogástalanul megy wine alatt....
A másik nagy kifogás, a linux alatt nem lehet játszani, csak akkor ha játék, miért pc???... a játékra szánt erős és drága videokártya, a iszonyat processzor helyett, vegyél egy alap gépet, az árkülömbséghez csapd hozzá a windows huszonezerforintját, és vegyél egy konzolt, az egyszerűbb pc-t linuxal használhatod másra, normál számitógépes dolgokhoz!
Bár megjegyzem épp most jött ki az ubuntups3... ha már a konzolt másra is használni akarod...