Lehet, hogy nemteljesen ide tartozik, de a gyártók is nagyban bűnösek! Tipikus példája az Acer! Számtech cégben dolgozok, s mivel már egy pár éve Linuxozok, így mikor megjött egy Acer Aspire laptop, már a modellre pont nem emlékszem, a specifikáción szépen írta, hogy with Linpus Linux. "Yeah,végre! Kezdik szórni a Linuxot! Ez tetszik!" Gondoltam én magamban, mivel Linpus Linuxot még az életben nem láttam, attól függetlenül, hogy egy pár disztibúciót kipróbáltam, így seperc alatt kicsomagoltam, majd beindítottam. Gyönyörű disztró volt! Pár másodpercen belül be is bootolt, s használhattam is a terminált! Se Gnome, se KDE, de még a startx parancsot sem ismerte :). Az átlag felhasználó, aki bevásárol egy ilyen laptopot, hogy szövegetszerkesztjen, zenét- illetve filmet játszon le, annak nem terminál, hanem GUI kell. Lehet, hogy én elvoltam a terminállal, de egy átlag user nem boldogulna vele. Kicsit úgyéreztem, s érzem most is, hogy ez a Linux lejáratása akar lenni: "Látod van Linux, ilyen kaka mint ami itt van.", persze a Win matricát azért odaragasztották, hogy nyugi, azt azért támogatja a laptop.