Tomi-87Sajnos nem nagyon érek rá magamra sem, de ugyanúgy mint, Te, nagyon vártam a válaszaidat. Engem senki nem oktatott ki, nagyon szívesen veszem az építő kritikákat, a reakciókból tanul az ember. Cáfolni nem tudom, azt nálam sokkal okosabb emberek próbálják, illetve a meglevőt építeni, ehhez nekem nincs meg a megfelelő tudásom.
Egyébként (csak, hogy legyen valami személyes is), 15 éves koromig én gyakorlatilag röhögtem Istenre, és a teremtéstörténet mivoltára. Úgy véltem, se füle se farka az egésznek. Egészen addig, amíg hónapokon át tartó fejfájások után elmentem orvoshoz. Ott csináltak egy CT-t, és két nap múlva meg is volt a diagnózis: agydaganat. Gondolj bele, hogy ez egy 15 évesnek hogy eshetett. Hogy szebben ki ne fejezzem magam: szar volt. Nagyon szar. Akkor elkezdtem gondolkozni, hogy ez miért lehetett. És az volt az a pont, amikor elfogadtam, hogy van egy felsőbb hatalom. Egy hétre rá megismételték a CT-t, és megállapították, hogy a buksim teljesen rendbe van, csupán belemozdultam az első felvételbe, és az elmosódást hitték annak, aminek hinni akarták. Sőt, amikor ez kiderült, akkor tanultam meg életem leghosszabb káromkodását - hála az orvosomnak :). Utána ez az egész vallásos dolog abbamaradt, egészen középsuli 2. osztályig, amikor elkezdtem olvasgatni a Bibliát. Roppant érdekes könyv (könyvek). Utána elfogadtam, és elkezdtem aszerint élni, legalábbis igyekszek. Egyébként fogalmam sincs miért írom ezt neked, remélem ettől nem fog elmenni a kedved a további posztolástól, ígérem ez volt az utolsó ilyen. Láttam valamelyik este, hogy írtad, hogy a vallásos emberek agya egy kissé másként működik. Voltam én nem vallásos, és vallásos is. Tud az agy ilyen gyorsan változni, ha tud?.
Vissza az eredeti témához: az nagyon szép, és dicséretes, hogy a tudósok is valamilyen módon Istent keresik. Azzal viszont nem értek egyet, hogy Ők akarnak istenek lenni. Nagyon ügyesek, hogy tudnak klónozni, de ez még egy másik sor etikai kérdést vet fel. Ugyanebben a fórumtémában volt már szó a DNS-ről is. Szerintem nem helyes, ha "tökéletesíteni" akarunk. Minek jó, ha 3 lábunk, 4 karunk, és 2 fejünk lenne? Inkább próbáljunk meg valami élelmiszer-termelékenységjavító-hiper-csodaszert csinálni, ugyanis emberek milliói éheznek! Ehelyett viszont szerintem felesleges, és drága kísérleteket végeznek állatokon. Ők is élőlények. Nemhiába bünteti a törvény is az állatkínzásokat.
Most így ami az agymenésem során kijött belőlem, az kijött, elnézést, ha untattalak, elnézést a "sztorimért".
Reklám: Legújabb szuperhős-példaképem Toros, írt egy sokoldalas cikket a PéCé Worldbe "Linux a Linux ellen" címmel. Zseniális írás. Komolyan. Nekem majdnem mindegyik ott bemutatott Linux disztribúcióhoz volt közöm, egyedül a Fedorát nem próbáltam, de megjött a kedvem hozzá! Én egyébként nem szoktam megvenni ezt az újságot, most viszont megláttam az újságárusnál :) Kisebb heuréka érzésem volt, amikor láttam a bűvös szót a címlapon: Linux
További szép estét mindenkinek:
Gergő