Szia! Nekem SE K750i telóm van. Amit alapból felismer a (K)Ubuntu az a memória kártya. Ha a telefonkönyvet, SMS-t, tennivalólistát szeretnéd elérni, a Wammu (http://wammu.eu/)programot telepítsd fel, azzal nekem megy. (Lehet, hogy apt-vel is felmegy, már nem emlékszem hogyan telepítettem. Egy próbát megér: sudo apt-get install wammu)
Sony Ericsson
nekem is k750i van. Megy a wammut bluetooth-al, meg kábellal, meg a távirányítás bluetooth-al. Szal fullosan megy minden funkciója. pch
Hello Mindenki :) Tudja valaki, hogy sony ericsson moddoláshoz hogyan lehet a seus-t feltelepíteni? wineon keresztül sehogy sem megy :(( Köszi a válaszokat előre is ! shi
shiverKifejtenéd hogy mit akarsz? (mindenesetre én a wine-os marháskodást elfeljteném, és megpróbálnék keresni valmi direkt linuxos cuccot, lehetőleg a repoból) Nekem a memóriát/memory sticket gond nélkül felismeri amikor csatlakoztatom, de szinkronizálni még nem sikerült csak a gyári szofverrel. (az meg biza' csak XP alól megy :-() Ja ez egy W950i
shiverVan valami konkrét javaslatod : sonyericsson K310i ,vodafon, 64 bites AMD-s asztali, usb kábel, Ubuntu 7.4 , most mobilról netezek, de a gépről kellene.
shiverJaa, kösz hogy felvilásgosítottál! Szóval lehet, hogy én vagyok most nagyon nagy képzavarban, de amit a SonyEriccson.com találsz SEUS-t az nekem egy .exe programot ad és azt bizony XP-n kell tolni :-( , oda feltesz, elindít és instrukciók betart, így nekem kb. 15 perc múlva ki is írta hogy hajlandó a telefonomhoz német és olasz frissítéseket letölteni. (na ekkor leállítom majd ha nagyon kell megcsinálja a szervíz) De ehhez sajnos XP kell.
A K-mobile tools simán felismeri.Nekem előbb T630 volt most egy K550i van és ezt is felismerte.Ezzel a programmal ki lehet szedni a sim kártyáról a számokat SMS-t küldhetsz és fogadhatsz.
shiverKösz a tippet, az ndiswrapper való arra hogy az exe típusú drivereket linux-ra varázsoljuk.
Sziasztok! A K810-em gond nélkül ment Ubi alatt, azonban a K700-zal nem boldogulok. Csak BT-m van hozzá, wammu nem találja. Nem tudom, mi lehet a gond, hogy kéne a beállításokat megadni neki.
Kaló Lászlómodemnek akarod hasznalni a telefont?
Barátnőmnek nem ismeri fel a SE V640i telefonját. Ennek már a más a menüje,mint az enyémnek (k610i) három opció közül lehet választani. Sajnos hiába megyek rá az adat****(nem tudom most pontosan,nincs a kezembe) opcióra,az ubuntuban nem jelenik meg pendriveként. Fontos lenne :-)
nikihercegVan pár lehetőség mikor rádugod a kábelre. Az adattárolás módot kell választani. Ebben az esetben a készülék újraindul és pendriveként viselkedik. Ha nem akkor esetleg meg kell nézni hogy egyáltalán nem látja, vagy esetleg csak nem csatolja fel. De jó lenne tudni hogy milyen ubuntu, és hogy milyen kábel van a dologban (a telefon felőli részében mindenhol van érintkező, vagy csak négy ponton? )
T_chrisUbuntu 8.10,hát nem indul újra, az én telóm (k610i) az újraindul,de ez nem... A kábel? Sima SonyE kábel,az én telóm is megy vele,szóval gondolom a csatlakozó felülete ugyan olyan...
Szia! Nekem k800i-m van és a xubuntu alapból probléma nélkül fel ismeri mint adathordozó...(dcu60-as adatkábelen...)
nikihercegPedig többfajta kábel is van. Esetleg egy mindent vissza opciót tolni a telefonnak? Utána sem látja? Másik usb aljzatban? Kártya nélkül? Menü-> beállítások-> kapcsolódás-> USB: Alapértelmezett USB típus alatt mi van beállítva? USB hálózatnál?
shiverAz nem exe. Ahhoz az Epiusb.sys és a hozzávaló leíró az Epiusb.inf kell. Nálam legalábbis az kellett. Viszont én is szeretném linux alól moddolni azt a pár Sony Ericssont ami itthon van, de én még nem találtam hozzá semmi okos dolgot... A wine meg nem az én világom... Szerk.: Te tudod mit írtál? A SEUS nem modding program, hanem a Sony Ericsson gyári online sw frissítő programja. A moddolásra külön programok vannak. Xp alá: far manager (mc-hez hasonlít) plusz SEFP plugin, vagy phone xs, a2uploader, stb...