richi105Hát, nagyjából végigolvastam a hozzászólásokat. Nem a kapacitás duplázódásról akarok irni. Az a törvényszerűség (nem jut eszembe a bácsi neve, akiről elnevezték) ha jól rémlik, másfél évente dupláz. Amúgy Shannon tétel. Most ugrott be. Negyven felé már kopnak a kerekek.
Na szóval. 11 vagy 12 éve történt a Kandón. Csoport társaim a szgépekről beszéltek. Én akkortájt cak a melóhelyen használtam, úgyhogy sok hozzászólni valóm nem volt. Na, akkortájt kezdték el nyomatni a 32-bites hangkártyákat. a csop társak azon filóztak, hogy a 16 bites zenéhez ( audio cd szabvány) minek 32 bit? Csak azért, hogy a felső 16 bit csupa 0-ból álljon? Akkor lettek a PCI-os hangkártyák. Ma meg már nem is emlékszünk a régi fekete csatis ISA-ra. Lassan már a barna AGP is a múlté. (nekem még ilyen van) Szóval a technika megállithatatlan. Növekszik az órajel, növekszik a bit szám. Hogy mikor melyik? Amikor amelyik. Előbb-utóbb úgyis lesz 128 bit. Aztán 256, majd 512. Hacsak ki nem találnak valami egészen más technikát. Mint pl a 3 illetve több állapotú tranyók. Vagy kvantum proci. Vagy mittudomén.