Hozzászólok én is ehhez a témához. Nem mintha bárkit is érdekelne amit írok, de azért ideírom. Az asztali gépemre cdről telepítettem 9.10-et még rc korában, minden rendben ment, gyorsabban bootol, működik. Nem is foglalkoztam vele sokat, azt a gépet Anyukám használja, én alig.
A notebookomra amikor felraktam nagyon-nagyon csalódtam. A bootolás nem lett gyorsabb, cserébe érezhetően lassabb. Bár azt olvastam, hogy a képernyő villogása meg fog szűnni bootolás közben, nem szűnt meg, sőt, arra is rá kellett jönnöm, hogy az új splash nem tetszik, a régi szebb volt. Ugyanez a bejelentkező képernyőre.
Amikor megláttam az asztalomat nem akartam hinni a szememnek. Az ikonok egy része eltűnt a gnome főmenüben (leállítás, kijelentkezés, zárolás, rendszer, helyek), és a human ikontéma eltűnt (van helyette humanity, ami nem tetszik annyira). A hálózatkezelő, hangerőszabályzó, stb. új ikonja nem tetszik. Emellett OOo gyorsindító és pidgin ikonjának háttere nem akar átlátszó lenni az értesítési területen.
Gondoltam az átállás örömére adok egy esélyt Emphatynak. Nem jött be. Nem tudom megmondani, hogy miért visszatértem pidginre.
Később rá kellett jönnöm, hogy nincs hang. Találtam neten megoldást, némi "hekkelés" után megoldottam. Az új hangerőszabályzó viszont kimondottan tetszik. Ideje szakítani a 20 éves hardverközeli szemlélettel.
Szimpatikus viszont, hogy Nautilus és az alapértelmezett képmegjelenítő vezérlő ikonjai felül (vissza, előre, fel, erre forgat, arra forgat, új mappa, ilyenek) kisebbek lettek, jobb a képernyő kihasználtság.
Kábé ennyi jutott eszembe. Tisztában vagyok vele, hogy a problémáim nagy része némi utánaolvasással, vagy csak adott esetben kattintgatással megoldható. Viszont nincs kedvem. 9.04 szép volt. Ez nem szép. :D Szerintem.