Üdvözlet a fórumozóknak!
Azt hiszem ez a téma eléggé flame-veszélyes, de mégis feldobom, mert úgy érzem ki kell írjam magamból. A Hardy óta használok Ubuntut, tehát sokan mondhatják még, hogy zöldfülű vagyok. Nagyon tetszett már az elején, hogy tele van funkció gazdag alkalmazással és hihetetlen mértékben alakítható.
Lassan ment az átállás a régi windows-os alkalmazásokról kevésbé win-szerűekre, de ennek során végül megszerettem többek között a Pidgin-t is. Tettem ezt annyira, hogy még a külön repóját is felvettem a frissebb verziókért (noha akkor még nem tudhattam, hogy teljesen kiveszik a következő Ubuntu kiadásból).
Barátságos galambunk után az Empathy kezelőfelülete, "felhasználóbarátsága", és funkcióválasztéka valahogy arra emlékeztet engem, mint mikor hosszú XP-s pályafutás után a munkámban visszakényszerültem ülni egy 2000-es operációs rendszert használó gép mögé... mint mondjak siralmas volt.
Nem nagyon értem, miért kellett elhagyni a gyorsan fejlődő Pidgint pont ezért a küllemre eléggé fapados projektért...tudom most sokan azt fogják mondani akkor használjam továbbra is a Pidgint hiszen megtehetem, higgyétek el, ezt is fogom tenni és csak fél szemmel követem majd az Empathy fejlődését, hátha idővel elnyeri a tetszésem.
Ami miatt e sorokat mégiscsak leírtam az a tanácstalanság! Fogalmam sincs mi a pontos oka annak, hogy leváltották az amúgy népszerű és tényleg gyorsan fejlődő kedvencemet egy ilyen (szerintem határozottan visszalépést jelentő) puritán programra.
Amennyit tudok róla, aszerint a GNOME projekt édes gyermeke és valami ilyen indok létezik a váltásra, de szerintem ez csak üres kifogás. Nem értem az igazi okot, kérlek Benneteket, hogy segítsetek ötletekkel, vajon mi lehetett az ok és miért volt erre a lépésre feltétlen szükség...
enurien, alias Eke Tamás