Sziasztok!
Meglepően nagy barátságba kerültem az Ubuntu linuxal, pár hetes ismerettségünk nagyon jó benyomást tett rám. Még azon is elgondolkodtam, hogy teljesen meg lehetne szabadulnom a wintől....
De, és ez nekem tényleg komoly probléma, itt vannak a HD filmek, 720p, 1080p, m2ts, BD.
No itt elakadtam. Szaggatnak kérem szépen, vagy a BD, mint lemezstruktúra nem is ismert igazán. Feltettem a VLC játszót, meg még párat, ffmpeg kodeket, meg amit találtam. :) Kikapcsolva az összes látványelem, cairo dock és a többi..., torrent leállítva...
Semmi.
Szaggatás marad. Ez számomra azért is meglepő, mivel mediaplayerek linux alól futtatnak minden új videóformátumot. A következő gondom: a feliratszerkesztés. Találtam a progik között Gnome Subtitle, Gaopul, Gstreamer, de ezek nem igazán teljes értékű progik, mint winen a Subtitle Workshop. Még a Gnome tűnt a legjobbnak nálam, de abban is sok a gondom, belekattintásnál nem ott áll meg, ahol a felirat time kódja van, hanem máshol.
Esetleg nem tud valaki egy olyan feliratos progit, ami az Ubuntu saját kodekjeivel, lejátszójával ezredpontos időzítésű feliratok létrehozására alkalmas? Feltétlenül pontos videó, hang követéssel.
Wine alól is megpróbáltam, de nem igazán alkalmas erre a célra.
Köszönöm.
Gép: Intel Core2Duo 3GHhz E6850
2Gb ram 800mhz dual
Alaplap: Asus P5QL- EM
Winyó sataII
Ubuntu 9.10 64bit, de volt fenn a 9.04 is.