http://logout.hu/cikk/ubuntu_es_kubuntu_2/teljes.html
Harca? Harcolnak? :)
"A Kubuntu jobban hasonlít egy Windowsra, és modernebb a megjelenés, mint az Ubuntu."
Micsoda érvek. Komoly szakmai tudást fektetett belé :)
"Mindegyiknek van beépített Böngészője is"
Aztamindenit! Ez azt jelenti, hogy hasonlít ebben is a Windózra?
A screenshot készítése sem sikerült, mert annyira bonyolult. Kipróbálom. ...
Két gomb: "Prt Scr" majd Enter. Na jó, tovább...
"Ha jobban megfigyeljük a dolgokat, akkor a Kubuntuban a Startmenü jobban hasonlít a Windowsé-hoz, mint az Ubuntuéhoz. Ubuntunak a fent található sáv a startmenü, és ott vannak az almenük."
Ez most komoly?! Ugye ez csak valami vicc?! Valaki engem ugrat?
"Kubuntuban még nincs tapasztalatom csak ami a teszt során elő jött, de hamar észrevettem benne dolgokat. Értem itt például az Oldalsávot, ami a Windows Vistán és Windows 7-en is megtalálható. Kubuntuban. Még azt is tudom róla, hogy irodai munkára ajánlatos, nem játékra, ahogy az Ubuntu is. Ezt lejjebb ki is fejtem bővebben."
Szóval oldalsáv :) Érjtük mi, nem kell agyon magyarázni...
Valaki szerint egy OS-t csak játékra, vagy "irodai munkára" lehet használni. Miért engedtek ilyen embert gép közelépe cikket írni?! Csak kérlek ne fejtsd ki bővebben, neee
"Ubuntuban viszont rendelkezem tapasztalattal"
hajaj..ezek után nem kételkedem. fél év irodai munka...+ beépített böngésző nyúzása...
"öbb, mint fél évig használtam, így sokat tudok róla mesélni. Alapból rendelkezik játékokkal, ne gondoljunk valami NFS Shift félére, egyszerű játékok, mint például a Windows 7-ben, de szerintem aki Játszani szeretne, az maradjon a Windowsnál."
Mint ahogy a cikk irója alapból nem rendelkezik megfelelő ismerettel ennek a cikknek a megírásához. És az Ubuntun játszók nevében, meg vagyok sértődve.
"Nagyon sok szolgáltatással rendelkezik mind két rendszer, én meglepődve láttam ezt"
Én is meg vagyok lepődve pajtás...
"Okosabb ez a két rendszer, mint a Windows, szerintem legalábbis. "
De nálad nem okosabb, ez vígasztaljon! :D
"Viszont van bennük még egy közös dolog, ami Windowsban csak programmal lehetséges. Több Asztal. Windowsba sok ember használja programmal, Linux most program nélkül kínálja fel nekünk ezt a lehetőséget."
Azta, erről nekem is mindig az jut eszembe, hogy ez egy közös feature. De most komolyan ;) És ez a két rendszer milyen okos?! Program nélkül van több asztalunk...
"Szerintem mindent összevéve nagyon jó mind a két rendszer átlag felhasználók számára különösen ajánlott"
Kíváncsi lennék, ki számít a srácnak "átlag" felhasználónak.
A cikk végén szép magyar linkek találhatóak :) Még jó, hogy vagytok Ubuntu közösség.
Ajánlott olvasmány!!