rudykaEz ugye csak valami vicc ? Nem mondod komolyan , hogy egy driver vagy xorg.conf miatt először egy másik rendszert kell feltenni , nemááá !
Én magam is kezdő vagyok és egy elég öreg gépre hegesztettem fel egy olyan Nvidia drivert , amit már maga a gyártó sem támogat már az új Ubuntu verziók alatt . Gyakorlatilag csak a 8.04.3Lts -ben megy még tökéletesen , némi xorg.conf és azon belül a modeline megfelelő belövésével . Aminek a paramétereit az Lcd TV -kézikönyvéből puskáztam ki , majd egy kis modeline generátor segítségével sikerült belőni . Ja igen , meg itt a fórumon is rengeteget segítettek , hogy egyáltalán milyen irányban induljak el , mert kezdőként fingom sem volt róla és akkor még finoman is fogalmazok !
Visszatérve az általad javasolt megoldásra , egyáltalán nem tartom jó ötletnek !
Mit csinál majd szegény akkor , ha úgy jár mint én ?
Konkrétan : Tökéletesen sikerült belőnöm a drivert , igaz beletelt vagy 2-hétbe és örültem neki mint koldus a páros kolbásznak ! Majd a napokban jött egy pár frissítés , amik között volt a kernel -re is vonatkozóan , magyrul frissült a kernel és hopp.. elszált a driver :) Na most akkor telepíteni kéne egy másik rendszert , amiből majd kiszedem a xorg.conf -ot ? Ugyan már , ez nevetséges !!! Bocsánat , most be kell fejeznem mivel jöttek hozzám .
Üdv...