rudykaAz még rendben is van szerintem , ha az ember a bal fülét a jobb kezével vakarja meg :) Azt viszont már én sem tartom jó ötletnek , ha szintén a bal fülét , szintén a jobbkezével , csak éppen hátulról vakarja meg és szerintem a te megoldásod az utóbbihoz hasonló volt :) Azért azt elmondanám neked , hogy pl.. ugyan azt a xorg.conf -ot ami mondjuk nálad jó , már egy azonos videokártyával rendelkező gépben nem biztos , hogy működik !
Tegyük fel , hogy minden egyforma a két gépen csak a monitor nem , itt máris megbukott a módszered szerintem . Ezt azért mondom mert megtanultam a két hét alatt , hogy igen csak nem mind1 , mi van beírva pl..a monitorra vonatkozólag . Ha rosszak a modeline ban pl..a frissítésre vonatkozó bejegyzések , akkor kakukk ! Mivel monitor és monitor között azért szokott lenni különbség , így ezeket mindenképpen a monitor kézikönyvéből érdemes kilesni ! !
Konkrét példa : A netten több modeline generátort is lehet találni , csak az még nem igen hoz minden esetben jó megoldást , mint ahogy nálam sem hozott pontos eredményt , ezért nem is működött normálisan !
Hogy lássa is mindenki a külömbséget :
- Modeline generátor szerint : Modeline "1360x768@60" 84.50 1360 1392 1712 1744 768 783 791 807 - hibás müködés !
- LCD Tv könyvéből kilesve és ottani adatok alapján :
HorizSync 30.0 - 61.0
VertRefresh 60.0 - 75.0
ModeLine "1360x768@60" 85.8 1360 1440 1552 1792 768 771 777 795 +hsync +vsync - helyes működés !
A modelie generétor már nem emlékszem , hogy a HorizSync és VertRefresh -re pontosan mit adott , de nem azt amivel működik ! Csak ennyi maradt belőle , amit most ide írtam .
Egyébként örülök , hogy végül is te is megoldottad a magad módján ( végül is működik ) , de azért most is azt tartom , hogy mindenképpen jobb az öreg rókákra hallgatni és azt az utat követni a megoldás felé , amit már ők kitapostak .
Üdv..