Ennyivel később: 17 nap

sziasztok az én kérdésem csak az lenne hogy alapból fekete fehéren játsza le a filmeket,ha beállítom rendben van, de ezt minden filmnél meg kell csinálnom. hardy van a gépen, ha tudtok valami ötletet megköszönöm. sziasztok

Ennyivel később: 11 nap

Nekem az lenne a problémám, hogy ha AVI filmet játszok le és kiteszem teljes képpernyőre akkor szaggat. Hogyan lehetne ezt orvosolni?

TompieSzerintem frissítsd a vga driverjét! 99% hogy az a probléma forrása!

lesliekeATI driver :) már olvasgattam hogy hogy kell de nem igazán sikerült :( letöltöttem a drivert *.run-t elidítottam de valami hiba volt. 1-2 info: fglrxinfo display: :0.0 screen: 0 OpenGL vendor string: ATI Technologies Inc. OpenGL renderer string: RADEON 9800 PRO OpenGL version string: 2.1.8087 Release glxgears 23915 frames in 5.0 seconds = 4782.846 FPS 25813 frames in 5.0 seconds = 5162.510 FPS 25828 frames in 5.0 seconds = 5165.528 FPS 25863 frames in 5.0 seconds = 5172.567 FPS 25834 frames in 5.0 seconds = 5166.742 FPS 25821 frames in 5.0 seconds = 5164.156 FPS 25848 frames in 5.0 seconds = 5169.560 FPS 25858 frames in 5.0 seconds = 5171.522 FPS Hátha ettől okosabb lesz valaki, hogy tényleg drivert kéne-e frissítenem.

lesliekeHa a vizuális effekteket kikapcsolom, akkor nem szaggat. Ha visszakpcsolom akkor szaggat.

n0sPróbáld meg a video kimenetet átállítani, pl. X11-re.

TompieSzerintem nem megy a 3D gyorsításod. Nézd meg, működik-e.

kanyiAzt, hogy kell megnézni? Ha nem megy hogy kell beállítani ?

• exx válaszolt erre.

TompieHa inrepidet használsz, akkor nem kell driverekkel vacakolni (nincs is értelme) csak engedélyezd a zárt meghajtókat. Persze ettől még valószínűleg szaggatni fog videóknál, szóval a compizt ki kell kapcsolni. ui: filmekhez miért kellene 3d???

bundiNálam zárt meghajtó nélkül se szaggat a vlc. Intrepid és ATI Radeon 9600XT-VIVO 256 MB

Azt is megfigyeltem, ha olyan oldalt nézek neten ahol van flash, az is jól lelassít.

TompieMondjuk nálam nincs bekapcsolva semmilyen csilivili cucc.

lesliekeIgen, most olvasom, hogy nem használsz compizt, így érthető. A videolejátszáshoz nincs is szükség a zárt meghajtókra, mert az csak a 3d gyorsítást engedélyezi.

Sziasztok! Tudtok olyan lejátszóról, ami képes a feliratot a kép alá tenni? Pl. szélesvásznú filmeknél a "fekete csíkra", így érthetőbb. :) Sokkal jobban szeretem a filmeket eredeti nyelven nézni szinte kb. 1% az amit szinkronosan nézek és nagyon utálom, hogy a képre teszi az összes lejátszó a feliratot.

exxhelyett DISPLAY=:0 glxinfo | grep render Ha direct renderingre yes kapsz, akkor jó A glxgears még mehet attól, hogy nincs hardveres gyorsítás, egyszerűen a CPU hajtja a GPU helyett.

HALI! Letölthető már az új VLC player, sajnos a tárolókban még nincs benne! Előzőleg mindent távolítsunk el a régiből! Rengeteg újdonság található benne!

bundiglxinfo | grep render -re az eredmény. direct rendering: Yes OpenGL renderer string: RADEON 9800 PRO

Ennyivel később: 6 nap

Az a problémám ,hogy van .iso file, lejátszásra kijelölöm aztán elkezdi lejátszani a DVD filmet de akkor azonnal be is zárja az ablakot, nem játsza le, más iso file-al működik. Esetleg valami kodek probléma? Milyen bővítményeknek kell fent lenni vlc-nek?