body007 Ez érdekes, én legalább 15 gépre tettem már valamilyen Ubit (8.04 - 9.10, P3-tól a C2D vagy X2-ig) mindig megtaláltam az összhangot, egyszer sem kellett úgy otthagynom a gépet, h valami bugzot... De lehet csak szerencsém van ;)
zseko TomkaÉn egyrészt örülök hogy egyszerűsítik a beállításokat, másrészt örülnék ha azért valahol 'vissza lehetne kapcsolni' a fejlettebb beállításokat mint némelyik másik linuxnál van. Még azért a grafikus felület jobban megy mint a parancssor... bár vannak dolgok amiket terminálban oldok meg mert egyszerűbb beírni mint egerészni.
Tomka zsekoPersze hogy persze :-) Amúgy nem feltétlenül terminálon való pötyörgésre gondolok. Jó példa a hangerőszabályzó. Alapból egy nagyon egyszerű, már-már buta felületet kapsz, ha a hangszóró ikonra (jobb-)klikkelve választod a Hangbeállítások menüt. Persze ha telepíted a gnome-alsamixert, akkor lesz sok-sok potid amit kedvedre húzkodhatsz. Másik oldalról viszont a "gyári" butuska felületnél a "Bemenet" fülnél láthatod a bejövő hangerőt kis LED-szerű villódzással, ami pl. a Skype beállításánál a normál felhasználónak sokkal inkább kell (nagyon jól be lehet lőni a mikrofont), mint az IEC958-as beállítások...
zseko c3poMiután kipróbáltam nv kártyával is, azt tűnt ki hogy maga az ubuntu is 'jobban megy' nv-vel mint atival. De egy filemásolás megfogja azért a gépet néha, winen -ennyire- nem. Azzal egyetértek hogy a merevlemez műveleteknél néha elmaradnak a sebességek, nálam win alatt ~80-90MB/s míg ubuntu alatt ~40MB/s körül alakul, ám néha valamiért jóval lassabb ~4-15MB/s között van. De hozzáteszem hogy linux alatt is ntfs-ről ntfs-re másoláskor. Ha az ext4-en másolok akkor szintén ~80-90MB/s körül megy. Az előző XP-m 3 évig volt meg és semmi baja nem volt a stabilitással. Csak egy Win7 chkdsk gallyravágta.
Skully Sziráki TamásAki a 2005os ubuntukkal kezdett, az tudja, hogy a telepites egyerzik a debiannal es a 2005os ubuntuknal. Erdekesmod, ha az ember olvas, akkor es nem csak nez, akkor rajon mindenre ott is...
akviktor Darahian+1 Csak annyit fűznék hozzá, hogy a fórumos keresővel még sose találtam választ, túl sok fake találat miatt. De a google-ba ha beírtam a problémát, illetve az ubuntu szót szinte mindig meglett a megoldás (legtöbbször a magyar ill. az angol ubuntu fórumból :-) )
Tomi-87 simzerez most gyakorlatilag annyit jelent, ha beirod itt hogy "xy" az ua. mint ha a google-ba beirod "xy site:ubuntu.hu"?
Talma A stabilitás attól függ,hogy milyen régiek/kiforrottak/ a csomagok a disztribúciódban. Szabad a döntés, hogy neked egy friss rendszer kell, akkor felrakhatod az aktuális Ubuntut, ha stabil, akkor meg egy Debian stablet, vagy Ubuntu LTS-t.