üdv ha rejtve írok rengeteg üznentet nem tud elküldeni váratlan hibára hivatkozva vagy flood protection miatt ezekkel mit tudnék kezteni?
aMSN
Sziasztok! Tegnap óta használok Linuxot (Ubuntu 7.10), eddig bejövős, de van egy-két dolog ami még nem tiszta. :) Pl. feltelepítettem aMSN-t és akartam telepíteni pár plugint, viszont a /usr/share/amsn/plugins mappába nem tudom bemásolni azokat a dolgokat, amiket kéne. Ezt hogyan tudnám kiküszöbölni? :) Előre is kösz!
Hali! Ubuntu 7.10-esem van, hajtottam egy normális msn messenger klónt, meg is találtam az aMSN-t. Felraktam, de olyan rusnyák a program betűi, hogy ihaj :) Próbálgattam állítani de mindegyik betűtípus ugyanolyan rusnya. + első indításkor volt hibaüzi, hogy az adott alkalmazást még nem fordították le az ön nyelvére. (kipróbáltam winfoson is, ott nem volt ilyen probléma, de ez lényegtelen :) ) Köszi a segítséget előre is.
antocskaHa más nincs, akkor le kell mondani pár dologról, csak msn miatt nem fogom megtartani az xp-t :D Meg úgy voltam vele, hogy pistára már nem váltok(már csak a gépigény miatt sem, mer egy kis Gigabyte w511u-m van 512 rammal szóval...), akkor már megnézem ezt az ubuntut (^^) és hát bejött.
Sziasztok! Nekem a webkamerámmal van a gond. 7.04-en prímán működött, de miután frissítettem, nem akar működni, azt írja ki az amsn, h vagy használja már program, vagy nincs csatlakoztatva. Az lsusb ezt hozta: Bus 005 Device 001: ID 0000:0000 Bus 003 Device 001: ID 0000:0000 Bus 004 Device 001: ID 0000:0000 Bus 002 Device 002: ID 04b8:0005 Seiko Epson Corp. Stylus Printer Bus 002 Device 001: ID 0000:0000 Bus 001 Device 004: ID 046d:08da Logitech, Inc. Bus 001 Device 001: ID 0000:000 libsnack2 fel van téve. Szóval nem tom hol hibázik a rendszer. :S A segítséget előre is köszönöm...meg utána is. :)
Jaj, annyit hozzá, hogy logitech quickcam messengerem van.
varakiCsúnyák a fontok amsn-ben? Nekem egyszerűen olvashatatlanok voltak ! A következőket próbáltam: Synapticból eltávolítottam az amsn-t és feltelepítettem az amsn honlapjáról a legfrisebbet. Semmi változás ugyanolyan használhatatlan maradt. / Ez valószinüleg felesleges csak azért írom mert innentől amit próbáltam az erre vonatkozik./ Némi goglizás után arra jutottam, hogy valószínűleg a bizonyos videó driverrel nem működik jól együtt -nekem nvidia karim van - így a System/Rendszer -> Adminisztráció -> Zárt meghajtók kezelése -nél kikapcsoltam az nvidia driver-t, majd gép /legalábbis X server újraindítás Ctrl+Alt + Backspace/ és csodák csodája az amsn gyönyörű betűkkel pompázott. Ez megerősített abban hogy az új driverrel nem működik megfelelően az alap betűtipus, így választottam egy másikat az amsn Fiók-> Beállítások -> Megjelenés fül -> Betűtipus menüben. Újra engedélyeztem a zárt meghajtóknál az nvidia drivert, x újraindítás és amsn nekem megjavult persze a legtöbb benne lévő font nem kezeli a magyar ékezetes betűket, de nekem most a dejavu serif van 11 pt -os mérettel beállítva és teljesen jól hoz mindent, kifejezetten szép /persze ez ízlés dolga/ nekem elég ha olvasható. Sajnos elfelejtettem, hogy melyik volt az alapértelmezett betű, így nem tudom kipróbálni, ha azt most visszakapcsolnám akkor jó lenne e, mert ebben az esetben a driver ki be kapcsolás segített a dolgon, ha viszont így is rossz lenne újra aakor ezzel a betűtipussal és a video karival van gond
varakiháháháá itt sz@rom össze mingyár' magam: állítgattam össze vissza megint a betűtípusokat mire egyszer csak jó lett (arial-al) :D Egyébként az eredeti betűtípus valami helvetica volt ha jól emlékszem. A lényeg: mostmár végleg mehet a szemétbe a "zikszpé" :D Kösz minden segítséget! Ubuntu RulezZ!