Minden tiszteletem azoké az embereké, akik olyan szinten tudják használni az Ubuntut, vagy akár más disztribúciót is, hogy minden felmerülő problémát meg tudnak oldani.
Én egy olyan személy vagyok (és nem vagyok egyedül), akinek elege van abból, hogy megnyitja a windows feladatkezelőjét és olyan dolgokat talál ott, aminek nem kellene ott lennie. Vagy fogalma sincs arról, hogy egy csúcs profi számítógépen miért kell arra várni, hogy megnyíljon egy böngésző... és még sorolhatnám.
Nos egyértelmű megoldásnak látszik, hogy az ember más operációs rendszer után nézzen. A mai világban, ebben a kis országban, ahol az emberek nem olyan fizetéseken tengetik napjaikat, mint tőlünk nyugatabbra, érthető, hogy a kínálatot szemügyre véve nem sok megoldás létezik.
Lehet, hogy szűk látókörű vagyok de véleményem szerint a lehetőségek a következők:
- valahonnan szedett Windows;
- valahol vásárolt windows;
- mac;
- linux kerneles op. rendszerek (jó sok).
Az, hogy az Ubuntu ennyire fejlett disztribúció, sok embernek köszönhető. És meg is van a propaganda, miszerint "érdemes linuxot használni". Sok helyen lehet olvasni, hogy miért jobb, mint a windows.
Az Ubunturól azt híresztelik, hogy egy egyszerűen használható disztribúció...
Kérdem én:
Ha az ember semmit sem tud a linuxról, elolvassa a rengeteg tájékoztatót és úgy dönt, hogy belevág a számára rögös útba. Akkor honnan a fenéből kellene tudni a következőket:
- megbízható tároló (hisz a gnome-look-on volt!)
- megbízható forrás (miről beszéltek?! böngésztetek már az interneten?!)
- .deb kézi lefordítása (egy kezdő örül, ha megtalálja a home könyvtárat, nem hogy forráskódot fordigasson!!)
(Az, hogy egy hozzám hasonló kezdő felhasználót lehülyéztek, méltatlan. Nem "mi" kezdeményeztük azt, hogy az Ubuntu egy átlag felhasználó által használható operációs rendszer legyen.)
(Szeretném megjegyezni, hogy nincs alapvető problémám az Ubuntuval és a közösséggel sem, csak ezek a hozzászólások eléggé felidegesítettek!)