E-nélkül-nem-megyValó igaz az Avast nem üzen haza, ami azt jelenti primitívebb a NOD32-nél, mert az Avastban még felhő alapú védelem sincs, ami röhejes a XXI században, ugyanis ez a jövő. Akkor leírom wines környezetben melyek azok a vírusirtók, amikben van felhő alapú védelem, a ti szavatok járása szerint hazaüzen: Norton (Norton Community) McAfee (Active Protection) F-Secure (DeepGuard 2.0) NOD32 (ThreatSense) Panda (Artificial Intelligence) Avira (AHEAD) Kaspersky (Cloud Computing) Látom még mindig nem fogtátok fel, ezzel csak a felderítési arány nő. Olyan idegesítően fafejű emberek vannak itt, komolyan mondom.
NOD32
Vadkutyaerre, de ha elküldöm, megnézheted, mit csinál. ez különben le van írva a másik topikban, és az ottani linkekben. egyszerűen ellenőrzi, hogy az rkhunter által jelzett progi külön letöltött csomagjának mi a md5sum-ja, és azt össze lehet hasonlítani az rkhunter által adottal.
pharea valós idejű védelem - ugye - arra a rendszerre kell, amelyiken a kártevők aktívak. ha én azt akarom, hogy a tudatlan és/vagy figyelmetlen windows júzer ne fertőződjön tőlem, akkor tehetem azt, hogy: 1. egy on-access av-vel (pl. Linuxra az eddigek nagy része) minden fájl ellenőrzök átvitel előtt 2. felhívom a figyelmét, hogy tegyen fel magának av-t. ha olyan viszonyban vagyunk, és annyira láma, akkor esetleg felteszem én. 3. egy valós idejű védelemmel rendelkező av-vel én a legvégső esetben terhelném a legkisebb mértékben is a SAJÁT gépemet és rendszeremet.
Tudjátok az a röhejes, hogyha én nem világosítom fel a homályt, akkor sokan képesek lettek volna ThreatSense NET nélkül telepíteni ezt a vírusirtót. Az eszükbe sem jut, hogy talán nem véletlen az a hálózati forgalom, itt mindenki annyira paranoid hogy azt tételezi fel egy komoly nagy múlttal rendelkező internetes biztonságtechnikai cégről, hogy az ő adataira pályázik. Mert ő olyan fontos ember. Én nem is értem. Mire jó a ThreatSense? Most utoljára írom le: Növeli a felderítést és ezzel együtt csökkenti a false alarmok számát. :))
nadasjozefHát elég sok false alarmja van az RK Hunternek. Hogy bízzak meg benne ezek után? Ha egy játék nem működik, az még megbocsátható, legfeljebb nem játszok vele, de egy biztonsági alkalmazás? A winről is az A-Squaredet azért szedtem le, mert sok volt a hamis riasztása. Most szedjem le az RK Huntert? Úgy utálom ha valami nem jól működik.
pharemik azok a false alarmok? én eddig alig találtam, igazából nekem ez az első, mármint ez az Xzibit. de a neten utánanézve, nem csak az Rkhunter, hanem a Chkrootkit is benézte. így lehet, nem ezekkel van a baj, hanem azzal a kódrészlettel.
phare"én nem világosítom fel a homályt"> :D de nem arról van szó, hogy a te adataidat ellopják-e vagy sem, hanem egy botnet része leszel-e, vagy sem. a windowson is ez a kérdés, ha a probléma felvetődik. a paranoia pedig mindenkinek szíve joga. :) egyáltalán nem agyament ötlet, ha azt feltételezik, hogy az AV-író cégek hátsó szobáiban írják a vírusokat. fentebb írtam: kereslet-kínálat.
Sziráki TamásNincs ilyen kérdés, hogy botnet részese leszel-e, mert nem létezik ilyen botnet. Azért "telefonál haza", hogy a vírusok terjedéséről helyzetjelentést adjon. Ez az egész botnet sztori azzal kezdődött, hogy valaki kapcsolatot látott a gnomelook-os "vírus" (azért az idézőjel, mert igazából köze nincs egy vírushoz..) és a nod32 megjelenése között. Erre jött valaki, aki már valami "gyanúsat" látott rkhunterben. Erre jött egy harmadik, akinek ez szintén gyanús és már ő is látott valamit.... Ennyi erővel a Canonicalban se bízz meg, mert nekik is tudod engedélyezni a statisztikai adatokat lekérdezését pl a telepített progikról. Persze, tudom ez nyílt forráskód, de kétlem, hogy átnézted és mindig figyeled, hogy milyen adatokat kérnek le. (Az se jó indok, hogy a közösség átnézte, mert lehet, hogy rajtad kívül mindenki a Canonical beépített embere és a te szupertitkos doksijaidra utaznak....) (Én senkit se akarok bíztatni, hogy telepítse, mert egyrészt teljesen felesleges, másrészt még csak béta. De azért ilyen üldözési mániával töltött képzelgéseket se terjesszetek....)
zlttudom, nem a nod-ról írtam ezt, hanem úgy általában. én nem vagyok parás, de nem is rakok fel real-time AV-t. fentebb leírtam, ami szerintem elég. :)
pharenem kell! én nem azt írtam, hogy az leszel, hanem az előző hsz-ek szövegkörnyezetét és a jele helyzetet a világban figyelembe véve ez a fontosabb kérdés. de ez nem kérdés sem az Ubuntuval (általában a Linuxszal), sem a nod-dal kapcsolatban. :) úgyhogy nyugi! :) különben én rövide ezt írtam a kérdéssel kapcsolatban.
Én is szeretném letölteni, de nem találok mást, mint egy .dmg kiterjesztésű fájlt, ami nem telepíthető! Dupla kattra ezt kapom: A(z) "/home/lajos/ueav.i386-x86_64.dmg" nem jeleníthető meg. Ti hogy raktátok fel? Debian Lenny szeretném telepíteni.
Kár, hogy nem magyar.
Én azt kérdezném meg, hogy működik-e Kubuntu 9.10 környezetben? Vagy csak a Gnome kiváltsága ez a vírusirtó?
Én is megjártam :( ESET-em volt :) Feltettem szépen, elindítottam ... persze nem talált semmit sem. A következő indításra nagyon lassan töltődött be a rendszer, de semmi sem indult. Csupán az asztalon a jobb egér volt, a tálcán pedig ott csücsült a nod32. Vártam 1 órát, de nem volt mozgás. Reboot, semmi változás. Kénytelen voltam azt tenni, mint amit valaki itt tanácsolt, hogy az /opt, és /etc/init.d-ből törölte az eset-et. Azonban a home mappában is találtam egy "esets" könyvtárat, őt is töröltem. Most megy a rendszer, mint a példa is mutatja :)
papusHello! Na most ott tartok , hogy ma vagy ötször újra raktam a firefox -nak a 3.5.6 -os verzióját , amit egyébként is használok . Meg ismét felraktam a NOD32 -t is többször is , de még mindig az van , hogy nem engedi elindulni a rókát . Viszont ha a Hardy -ban alapjáraton települő régebbi verziót rakom fel a rókából , akkor azt nem fogja meg . Letöltöttem még az Opera legújabb verzióját is , azzal megy szépen . Szóval nem tudom mi a fene lehet nálam , de egyenlőre még nem sikerült kideríteni . Az Opera amúgy jó , meg gyors meg tényleg szupi lenne , csak abban meg iszonyatosan csúnyán jelennek meg a betűk és a képek pedig szőrösek :) Meg hát az van , hogy én már a rókát szoktam meg , még Windows alatt is , ezért mindenképpen ragaszkodom hozzá . Érdekes , hogy pl ha teljesen kilövöm az Eset -et , még akkor sem engedi elindulni a Firefox -ot . Teljesen el kell távolítanom , majd újra indítani a gépet és utána már ismét elindul a róka . Most egyenlőre úgy gondolom , hogy felhagyok ezzel a víruskergetővel , de azért figyelni fogom . Remélem majd csak jó lesz egyszer . Na ez van , várok :( Üdv...