Dr. AnonymousParancsikont sehogysem lehet kihúzni sajnos az asztalra,ez már -1pont az Ubuntunak,hülye nem vagyok hozzá annyira hogy ne tudjam hogy kell kirakni az ikonokat az asztalra.20 éve Hardware-ket tesztelek,és javítok pc-ket,mivel szakmám.Ebben az OS-ben új vagyok még csak 1 hete ismerkedem a Linuxal.Vannak jó dolgai és rosszak is!Ez utóbbiból sok van.Nem tartom valószínünek,hogy ezt meg fogom szokni nehézkes kezelés,máshol vannak az inditó panelek,Krusaderben nincs meghajtó betűjel,mint Total Commanderben,meg sorolhatnám,sajnos ezzel csak a fejlesztőket húznám le,ami nem lenne szép,mivel sokat dolgoznak azért,hogy megfeleljen mindenkinek.Úgy látom sajnos nem lesz ilyen soha,addíg amíg Windowsos környezetben ugyanolyan gombokkat,menü elrendezésekket,kompatibilitásokat nem fog majd kezelni a Linux,addig nem lesz nagy rajongó tábora.Én 41 éves vagyok még anno AT12Mhz-es procival rendelkezett első gépem 1984 nyarán. ,ami DOS 5.0-val működött,és a CD-ROM fogalma még seholsem volt akkor már nyúztam,szétszedtem,és később szervízeltem,és a mai napig PC_ket szervízelek.Autoexec.bat,msdos.sys io.sys command.com nélkül nem tudott lenni az a rendszer.És korábban itt is hozzászóltak,hogy van akinek tetszik hogy ún.Fekete ablakban programozza a Linuxot,és Mountolni kell 1 cd-romot.Én is parancssorokkal ébresztettem fel a cd-romot,de az egyszerű volt,érthető,matematikailag értelmezhető parancssor volt.Itt más a helyzet.Később jött a Basic nyelvcsalád ami szintén nem az esetem volt.
Az a helyzet ahogy megérkezett a Windows 7,azzal akkora segítséget nyújtottak a kezdőknek,amit még soha,beleértve a stabilitást,a Kernel modulja sokkal stabilabb lett,minden Drivert azonnal telepít,minden PNP műxik,kevesebb RAM-ot zabál....De ha te valaki amatőr kezdőnek az ölébe dobod a Mandrakét,a SUSE-t,A Black Panthert,Az Ubuntu-t,fogalma nem lessz arról hogy mit kell vele csinálni,mert még véletlenül sem felhasználóbarát a kezelőfelülete.Lehet most azzal jönni,hogy okosabb mint a Windows,meg ingyenes disztribúció,vettem,és értem,de kinek???? És ez most nagyon fontos kérdés!!!Anyunak 60 évesen,kishúgomnak 11 évesen???Szomszéd havernak 28 évesen??? Nem! Nem fog megfelelni nekik mert kezelhetetlen,nem értelmezhető rendszerről beszélünk.Ez most sok Linuxosnak szúrni fogja a fülét,de ez az igazság!!!
Tehát jobb,nem jobb az már részletkérdés,de hogy kezelhetőbb,és minden program fut,az biztos a Windows-on!!!!
Valószínüleg 1-2 héten belül az Ubuntum is erre a sorsra fog jutni,hogy Format C: /u/q
Köszönöm hogy meghallgattatok,gondolom hülyeségeket nem beszéltem!Ez pár ismerősömnek,családtagomnak,és magam véleménye.
UI:Bárcsak eljönne az ideje hogy Bill Gates koldus legyen,a Microsoftot bezárják,és a Linux rendszer mindent tud!Csak ezt én 41 évesen már nem fogom megérni,erre 50 évet várni kell!!!!!