Sziasztok!
Kipróbáltam a 9.10-et, de maradt a 9.04, ami nekem megfelel. Hiába van több frankó újítás a karmicban, ha ugyanannyi bug is van benne. A másik dolog, hogy miért kellene nekem, vagy bárkinek az újat használnia? Hiszen majdnem fél év mire belakja az ember a rendszerét. Egy másik partíción szoktam tesztelni az ubuntu vagy más linux rendszereket, de csak egyet használok. Az még kiderül, hogy a 10.04-re váltok e.
Abban is sok igazság van, hogy ahány vas, annyiféle működés. Tehát mindenkinek más problémája adódik, adódhat. Nagy részük konfigolható szerintem, kivéve a driveres hiányosságok. 8.04-ben még jó volt az egyik bluetooth adapterem, 8.10-ben már csak bluemannel. 9.04-ben már azzal sem, dobtam a kukába, vettem egy újat az egyik piacon 3 ezerért, azzal tökéletes. Szóval lehet, hogy lassan a gépem is elavul, azt is le kell cserélnem?!
Olyan (folyamatosan fejlődő) linux disztró nem lesz, ami minden gépen egyformán jól fog működni. Ezért kellene pl. az ubuntut minnél több gépre előtelepíteni (gyártók dolga). Előtte tesztelni, konfigolni stb. és minden gépnél lementeni a dolgokat, végül telepítőlemezt csinálni, sokszorosítani. Ezután lehetne a piacra dobni az ubuntus csúcsgépet. És ha hibátlan, gyors stb., akkor elkezdene fogyni. Addig nem lesz áttörés, amíg a hardvergyártók nem lépnek, mert a jelenlegi felállásban igaz, hogy sokan kipróbálják élesben a gépükön, de ha gond van, valami nem megy, a többség már teszi is vissza a windózt. Ez van.
Szerintem is jobb lenne az éves ubuntu kiadási ciklus, reális célokkal. Fölöslegesen vannak lemezre égetve a köztes kiadások. Fél év múlva kellene kiadni az első beta-t. Utána a többit. Lenne időnk tesztelni és egy nagyon jó végleges verziót kapnánk, ami azonnal használható. Most ha egy windóz user kipróbálja a 9.10-et és nem tud vele pl. cd-t írni, nem fogja megvárni a frissítéseket és talán soha többé nem próbálja újra, ráadásul rosszhírét is keltheti. Ez romboló tud lenni.
Nincs pénz marketingre? Az okos gondolkodás ingyen van és hasznos...
Nincs igazam? Nincs ? Miért is nincs? Mert ebben a világban a kisembernek (ez esetben felhasználónak) soha se lehet igaza. Lehet, de senki nem foglalkozik vele.
Amiket leírtam, a saját véleményem és vállalom, lehet kövezni...