Az én véleményem erről a tényleg sokadszor leírt "rossz a 9.10-ről).
Idős vagyok + elég amatőr. Ubi 8.10-el kezdtem kiváló volt. Már ott is szidták az első napokban, hogy ne tegyétek fel maradjatok a 8.04-nél mert csak baj lesz vele!
Feltettem, a 9.04-et kihagytam mert szükségtelen lett volna cserélni minek? De persze a 9.04-et is szidták napokig.
Közben a 8.10-emmel egy szál probléma sem volt, el voltam ragadtatva. És jött a 9.10. Sokan rögtön neki estek mihelyst kiírták, hogy végleges, ezrek kezdték letölteni és telepíteni. Megint csak nem értettem a nagy rohanást?! Minek kell fél évente rendszert cserélni és miért elhamarkodottan és miért nem hallgatnak a tapasztaltakra és várnak néhány hetet? Azért mert elkészült? De ha az előző jól műxik a gépén minek kell lecserélni azért, hogy aztán hetekig siránkozzon?! De főleg azt nem értem, ha egyszer sokallja a féléventi új verziót miért esik neki?! Háááá? Nem muszály?! Mindegy, én ilyen értetlen vagyok.
Természetesen én is leszeedtem a legújabbat már az első napon de gondoltam eszemben sincs lecserélni a kiválóan működő 8.10-emet! Másnap betettem a Live CD-t, körül néztem mi a helyzet, majd ki sem vettem, hanem telepítettem. :-))) Mert minden tetszett rajta és tudom, hogy ha vissza kellett volna raknom az előzőt, az sepercig tart! Nos, most jan van és továbbra is, mint a 8.10, az égadta világon semmi bajom vele! Ebbe két dolog játsszahat közre: véletlenül közel 3 éve remekül el lett találva hardverileg a konfigom. Véletlenül, mert akkor még 1000%-os voltam benne, hogy soha nem kell Linux.
A másik, hogy nem munkára és játékra kell a gépem. Effektek meg csicsa nálam kizárva, nincs is zárt meghajtó ATI miatt nem is kéne én azért nem buherálom a remek renccerem. Nekem egy minden napi kb 12 órai használatra kell a gépem, amit borzasztóan szeretek, hogy ha egyszer testreszabtam, optimalizáltam, ne kelljen vele babrálnom. Én ezt a Ubuntuba megkaptam most már a második évben és el vagyok ragadtatva. Még a 910-től is!
Zárszó: mielőtt egyesek nekem esnének tudom, hogy mások nem elégszenek meg a csak minden napi használattal hanem szeretnek mindent kipróbálni, feltúrbózni és szinte biztos, hogy a zöm tőlem jóval több dolgot rak fel és elhiszem, hogy azért van sok baja. És ezzel is egyetértek. :-)
Mindenkinek további jó Ubuntuzást. Én díjazom! Sőt, csipem!:-)