jkopAz tény, hogy sokan, ha meglátják bármelyik Linux disztró indító képernyőjét, vagy rögtön az fogadja, hogy ez nem Windows, akkor menekülni kezd (bár nem értem, miért...).
Ha viszont egy kellemes desktop össze van dobva és az összes szükséges alkalmazás ikonja ki van pakolva az asztalra (bár még akkor is van egy csomó "okos" ember aki nem bír vele), akkor esetleg nem fog azon hisztizni, hogy "ez nem vindóz, nem értek hozá"
Esetleg leül, kattint ide-oda, rájön, hogy ezt is lehet használni és talán otthn kivágja a kukába a Windows telepítő lemezét...
Tapasztalataim szerint az emberek fel sem fogják, hogy milyen operációs rendszer néz velük farkasszemet. Nekem a laptopon van Win7 és Ubuntu 9.10. Tudják páran, hogy 2 redszerrel tolom. Történt párszor az eset, hogy pl. a Win fut, bejön a szobába egyik haver és megkérdezi, hogy ez most a Linux-e.... Ugyan ez fordítva is megesett, hogy Ubuntuban voltam és megkérdezték, hogy ez most a Win7? Tudni kell, hogy Ubin semmi Windwsra emlékeztető grafikus elem sincs. Esetleg az áttetsző panelek...
Mindennek csak annyi a lényege, hogy amíg nem mondja meg valaki az átlag user-nek, hogy milyen rendszer előtt ül, addig nem is tudja. Pláne, ha mondjuk egy valamilyen Linuxalapú rendszer Windowsra hasonlító skinekkel van ellátva.