Nemrégóta van már Linuxom, sőt már az egyhetes "critical" részt is átvészeltem minden hiba és baj nélkül, aminek nagyon örülök. Bár már sokan eléggé hülyének is néztek, hogy milyen bantu nyelvet nyomok, mikor megemlítettem az Ubuntu méltán híres nevét!:)
Sőőt! Mostanában találtam már olyan Ubikat is, ami teljesen a felhasználó ízlése szerint van kialakítva. Gondolok itt a Satanic Edition-re, mivel a sok rocker ismerősömet ezzel tudtam a legjobban lekötni! Mindenkinek bejött ez a csupasötétkecskeáldozókoponyák meg minden, ami ezekkel kapcsolatos. De legjobban az interaktív rózsafüzéren akadtam ki! Ezt egy keresztény kiadású Ubuntun láttam és elgondolkodtam azon, hogy a Biblia e-book-ra való átírása mennyire számítana szentségtörésnek?! Vagy elképzeltem egy olyan lehetőséget is, hogy a pápa egyszerűen elmegy az afrikai országokba és egy laptoppal a kezében hirdeti az igét...
Nah jó, ez már azért túlzottan is feszegeti a képzeletem határait, úgyhogy inkább hagyjuk is, szerintem.
De például mostanság elkezdtem azon filózni, hogy például az agyhalott embereknek hogyan is lehetne segíteni ezzel a rendszerrel. Mármint az olyan agyhalottakat értem ezen fogalom alatt, akik semmit sem értenek a géphez. Tehát arra gondoltam, hogy vajon Linux-szal meg lehetne-e játszani azt, hogy mint egy kis képregényes buborékban a progi elmondja, hogy mi micsoda, amit a felhasználó az egeret egy adott valami fölé húzza, és még mielőtt kattintgatna össze-vissza, akkor legalább előre jelez, hogy mi micsoda. És így meg lehetne előzni mindenféle bajt!
Bár a programozási részét még nem nagyon vágom a dolgoknak, ezalatt értem azt is,hogy terminált nem nagyon használok, de azért már kőkeményen büszke vagyok magamra, hogy egy két ismerősömet átverhetem azáltal, hogy a Lin-nel még egy olyan lehetőséget is kihasználhatok, hogy akár egy "nyílászárós" kinézetet is adhatok az egésznek! Bár még nagyon nem akarok ilyenekkel próbálkozni, amíg még kicsinek számítok:)
Tényleg, most jutott eszembe, hogy nemrég láttam egy 7-s "nyílászárót". Hát belegondoltam abba, hogy vajon a Vista "sikere" után ez mennyire lesz mindenki kedvence. Viszont a legmeglepőbb dolog az volt, hogy ezen még annyira se találok meg semmit, mint az eddigieken...:S Vajon ezen a tényen miért nem lepődök meg!:)
Tehát visszatérve az eredeti témára a Koalám remekül szuperál és egyenesen beleszerettem, mióta válvetve együtt ügyeskedünk:) Jah és hát a compiz a másik kedvencem! Imádom azt a sok effektet, amit ezzel lehet csinálni! Egyenesen kigúvadt a szemem, mikor hirtelen összecsomagolta magát a képernyőm:D De baromira bejött! Ezek után komolyan mondom, én az Ubuntu logojából fogok legalább egy olyan divatikont csinálni, mint a Hello Kittyből!:D