sipiattiEbben igazad lehet, de...
Próbálj meg a másik kezeddel írni. Egy idő után biztos menni fog, és majdcsak olvasható is lesz az írásod, de azért sosem lesz olyan érzés mintha a "jobb" kezeddel írnál. Mivel én nyomdász vagyok, ezért csak Photoshop, Illustrator, InDesign körében tudok véleményt alkotni. És azt kell hogy mondjam, hogy nagyon nehéz átálni egyik szoftverről a másikra. Most nem feltétlen magamról beszélek. Amikor volt egy nagy áttörés és az addig Nyomdaipari "szabványnak" számító QuarkXpress-t lecserélte az InDesing akkor nagyon sok ember állt át. Az egyik ok valóban a pénz volt, de ugyanakkor a kezelőfelület is nagyon sokat segített. Teszem azt be lehetett állítani, hogy a gyorsbillentyűk a Quarknak megfelelően működjenek. Régebben néztem a Gimpet sajnos akkor még csak RGB színtérben tudott dolgozni, nem is tudom, hogy ezzel most mi a helyzet. Ami meg a szoftverek portolását illeti, tényleg olyan nagy munka? És valóban nincs rá kereslet? Szerintem ezen kéne változtatni. Most éppen Edinburghban lakom, és minden boltban keresek laptopokat, de eddig csak olyat találtam amin előretelepített Windows vagy Mac OS van. Pedig keresem...
És nekem is ezek hiányoznak. Bár célfeladatokra vannak nagyon jó programok, és használtam is a lnkspace-t azért nem egy Illustrator. De a Scribussal majd megismerkedem közelebbről.
Üdv.