Üdv
Nem is tudom, honnan kezdjem... Lassan egy éve használok Ubuntut, és nagyon megszerettem...de az elmúlt pár hónap szenvedései után picit elegem lett belőle...
Először is bátyám odaadta a laptopját, hogy csináljam meg, és hát miért is ne, teszek rá Ubuntut...Crunchbang-re esett a választásom, szépen fel is ment, gyors is, de a felbontást nem sikerült beállítanom...fórumoztam itt is, hupon is, de 2-3 hétvége szenvedés után sem jött össze...
Édesanyám gépe is megadta magát múlt hétvégén, és tettem rá Ubuntut...Nagynehezen sikerült megcsinálnom, hálózati nyomtatók, virtualboxban AutoCad,...héten 3x is hívott, hogy nem tudnak nyomtatni, nem megy az autocad, és nem megy a firefox, se a scanner...Ezen felül nem tudtam beállítani az 5 gombos egerét sehogy sem, ezért eléggé berágtam az Ubuntura, mert szerintem ez rettentő alap dolog lenne, hogy legyen egy egyszerüen kezelhető grafikus felület, ahol ezt megtehetem....Evvel szenvedtem 1 egész délután, és semmi eredmény...az egész gépre konkrétan egy hétvégém ment el...
Végül a saját gépem, amivel heteket csesztem el, hogy menjen rajta vmilyen gitárprocesszor, de semmi eredmény...heteket csesztem el az Autocaddel, és semmi...
Múlt héten ismét került win is a gépemre...nem tudok meglenni nélküle sajnos....van pár dolog, ami csak azon megy...és még szenvedni sem kell vele...
Itt jön a kérdésem:
Lehet az Ubuntu teljes értékű oprendszer? Úgyvélem sajnos ezzel a támogatottsággal nem :(
Most mi van ilyenkor? Fogadjam el, hogy nem mennek rajta a dolgaim, és mászkáljak át winbe, amikor kellenek? Vagy hagyjam az Ubuntut, és térjek vissza rá, amikor támogatottabb lesz? Nem tudom már, van-e annyi előnye, hogy elnézzem a hátrányait. Ti hogy vagytok evvel? Nektek nem hiányzik az, hogy minden pöccre menjen rajta?
Bocsi a fél oldalas maszlagért, meg a felesleges témáért!
Üdv
Matyi