kurruSzerintem először azt kellene megérteni, hogy nem a Canonical vagy egyéb linux fejlesztők dolga az, hogy mely (windowsos) program hogyan fusson linuxon, hanem a program írójáé... Ha ő nem írja meg linuxra, akkor nem lesz megírva linuxra. A Canonical-nak nem az a feladata, hogy a te, vagy én, vagy más által hőn áhított windowsos programok futását biztosítsa, hanem hogy kapjunk egy jól működő rendszert. Az, hogy egyesek megoldották, hogy lehessen használni windowsos programokat is, annak csak örülni lehet.
Én is hőbörögtem sok dolog miatt, pedig nem volt ismeretlen előttem a linux, és mi történt? Semmi. Átalakítottam a szokásaimat, igaz nem mindegyik ment könnyen, megrögzött TC használóként próbálkoztam mindenféle megoldással, és én is mondhatom, hogy szinte semelyik linuxos kétpaneles filekezelő nem ér a nyomába, de rászoktam a Nautilusra, ami azért érdekes, mert win alatt utáltam az intézőt, és az ilyen megjelenítést. Most viszont már nem tudnám TC-vel kezelni a linuxom, de ha win elé ülök, az az első amit telepítek, mindegy kinél vagyok. Pár dologról le kellett ugyan mondanom, viszont jóval több jót kaptam cserébe, és minél többet használtam/használom, annál inkább elbűvöl.
Most már lassan ott tartok - pedig csak november óta használom kizárólagosan a gépen, win nélkül -, hogy kiráz a hideg ha win elé ülök :) A suliban is megbabráltam a gépemet és feltettem rá egy ubuntut, én azt használom.
És én nem vírus, illegális win, kémprogramok, lassú rendszer miatt váltottam át, ezeket hírből ismertem csak, hanem mert a linuxot jobban átgondolt, felhasználóbarátabb rendszernek ismertem meg, minél többet foglalkoztam vele annál inkább.
Szóval ha valami wines program nem megy linuxon, akkor lehet b@szogatni pl. az Adobe-ot, a Crytek-et, a Ubisoftot, meg a többi fejlesztőt, vagy akár magát az MS-t is, hogy ugyan írják már meg úgy, hogy menjen linux alatt is, de akkor is az a helyzet, hogy a linux _nem arra készült_ hogy windowsos programokat futtasson. És verheted magad a földhöz ahogy akarod, és más is, de akkor sem azért fog készülni, hogy windowsos programokat futtasson. Még az a szerencse. Ha windowsos programokat akarsz futtatni, használj windowst. Az hogy egyesek erre használnák, az az open source közösséget nem igen fogja érdekelni szerintem. De ha kibírod és huzamosabb ideig használni fogod mint oprendszert, majd te is belátod.