Sziasztok!
Vélemény:
Én is beálltam a sorba és telepítettem.
Anno a 9.10 -re béta 1 állapotában váltottam és összehasonlítva a 10.4 mostani álapotával ez már most fényévekkel stabilabb.
A C-media márkanévre hallgató bóvli 5.1 hangkártyám olyan minőséget produkál mint még soha (még win 7 -el sem szólt ilyen szépen)
Egy dolgot hiányoltam nagyon ezidáig, volt ugye gimp, open office, transmission, firefox az alap rendszerben stb., de nem volt egy jó kis egyszerűen használható videó szerkesztő az alap rendszerben, most végre ez is bele került :D és ez ugye még így sincs 700 mb...
A net nem lassul alatta.
A lényeg én meg vagyok elégedve, béta állapothoz képest nagyon is jó, korábbi tapasztalataimból kiindulva Ubuntura jellemzően a végleges változat nem szokott visszafejlődést hozni...
Észrevétel:
Kicsit feljebb vagyis korábban volt egy win vs. Linux ""vita"" , hogy mi mire való stb. Élnék egy észrevétellel win esetén ha valami össze omlik max a hiba üzit leokézod és elszáll a progi mentés és minden további szó nélkül, Ubuntun a saját tapasztalatom az hogy ( még alpha állapotban is ) feldob egy ablakot hogy ez és ez elszállt stb... és megy minden tovább mintha mi sem történt volna.
+ A linux rendszereknek van egy nagy előnye, folyamatos tanulásra sarkal, fejleszti a logikai kézséget.
És nem utolsó sorban kisimítja a ráncokat (amióta végleg megtértem 7.4 óta ) ennyire kevés problémám nem volt a gépemmel, a család imádja és könnyebben tudják használni mint a win -t :D igaz hogy nálam vas tekintetében soha nem volt kompatibilitási problémám, szóval szerencsém is van.
Szóval a fejlesztőknek grat és köszi, a win vs. linux harcosoknak: kinek ez kinek az válik be, kár erről ""vitázni"" aki meg akar térni az meg is fog aki meg nem az úgy sem fog.
Üdv.