Sztok.
Láma Ubis vagyok. Megpróbáltam a 9.10-et frissíteni (először Virtualbox-ban, majd élesben), de nem jött össze. Többször sem; mivel többpartíciós (volt) a winyóm (ext3, swap, FAT32), sosem engedte az sda1-re rakni a GRUB-ot, ettől természetesen nem indult a rendszer. A Vitrualbox egyébként teljesen másképp viselkedett, mint a notim (...).
Nosza, próbáljuk ki élesben. A hülye fejemmel természetesen elfelejtettem a FAT32 adatait menteni; se kint, se bent...
Kínomban felraktam pendrive-ra a Puppy 3.01-et, ezzel írogattam ki, ami kellett a FAT32-ről (fényképek, beállítások, 6 év mikrovezérlős programozása, stb.), utána gyalu....
Végülis jól sült el a dolog, mert bár béta a Lucid, kiválóan megy, indulás 20 mp, leállás 10 mp, egy-két hibaüzenet, semmi rendszeromlás. Szóval nem bántam meg.
Emellett lemondtam a FAT32-ről is, elszakadt a kötél utolsó szála is, amely a vinkóshoz kötött. Soha többé Kapusi Vilmos..........................................
Még 1 kis hab a tortán: eddig nem sikerült normálisan mikrovezérlőt programoznom Ubi alatt, egyszer még a mikrovez.memóriáját is gallyra tettem a Win/Ubi felváltott munkával. Anno Virtualbox alatt fel volt rakva egy egész XP, amelyre íródtak a Microchip "normális" programjai.
Miután a Lucid-on telepítettem a legújabb gpasm-et, a pk2cmd mellé, felraktam a Pikdev-et is, az indítóikon parancsa mellé beszúrtam a "gksu" szót is. így már kiválóan megy ez is !!!
garfield