booker89egy rendes hétvége kell, ha fel akarod rakni tisztességesen. nekem. ez alatt azt értem, hogy be is állítok mindent, leellenőrzöm, hogy valóban úgy működik, ahogy én akarom. mert sokan azt hívják telepítésnek, hogy mindent kipipálnak, és next, next, finish, aztán a többit a felhasználóra hagyja... Hát nálam ez nem így műxik.
Az ismerősnek meg könyörtelen válaszom van: ha ilyesmit akar, azt intézze maga, és kész. Engem hagyjon ki belőle.
Ja, kérdezni akartam: Mit tanultok ti konkrétan Photoshopban?
Ahogy hallom a mostani középsulisokat, hogy miket és hogyan tanulnak, baseball ütővel ütném a "tanárokat" az tuti. Tisztelet a kivételnek. A mindenféle idétlen tanfolyam és vizsga sem ér semmit. Vannak emberek, akik a diplomamunkájukat sem tudják még manapság wordben megírni, azt se tudja hogyan kell táblázatot beszúrni és társai... ááááááááááááá
Nekem sincs pénzem ilyen szoftverekre, azért sem használom őket. Le merem fogadni, hogy ez országos szinten 95%-ban igaz bármely gyereknevelő családra. Nem is tudom elfogadni azt, hogy ennek ellenére egy tanár belekényszerítse a diákot vagy azon keresztül a szüleit egy ilyen költekezésbe, vagy ennek híján szoftverlopásba.
Elmondanám, hogy nálunk, amikor valami spéci dolgot kértek (anno mikor suliba jártam) biztosították ingyen a programot és jogot a használatra, míg a suli véget ér. Amikor meg olyan volt a helyzet, méltányosságra hivatkozva a tanár simán elfogadta az "AZZAL EGYENÉRTÉKŰ" kiváltó szoftvert is. Az csak pozitív dolog, hogy te azt is tudod használni. És semmi eget rengetőt nem tanítanak meg neked Office-ból, ahogy hallom. Arra az OpenOffice is jó amit most alapoknak hívnak. Fényképretusáló oktatás van, hogy Photoshop kell a suliban? Közbe meg Néha még a szorzótábla se megy 18 évesen?