bartasziliEzzel sajnos vitatkozni sem tudok, mivel a legtöbb középiskolában olyan szintű oktatás van, hogy az onnan kikerülő emberek magukról nem tudnak. Minálunk azért arra büszke vagyokl, hogy a tanárok között volt egy olyan személy aki igyekezett minket bevezetni a dolgok rejtelmeibe. Bár mondanom sem kell, hogy mindezek megtanulásához nem elegendő az az idő amit az ember a suliban foglalkozik vele. Nekünk tanítottak ezt-azt az informatika órákon illetve voltak számtech óráink is. Én azért elmondhatom magamról, hogy az általad említett WinRAR önkicsomagoló állományt el tudom készíteni. Az a legszörnyűbb az egészben, hogy mást nem is tanítanak. Pl.: még az én iskolámban sem esett szó más operációs rendszerek, gyártó cégek vagy más architektúrák jelenlétéről. Gondolok itt a BeOS, Sun Solaris, Linux, OS/2 és egyéb rendszerekre, amelyekre kisebb utána járással tudtam csak magamnak információt gyűjteni. Mindent egyfolytában a Windows, Photoshop, Dreamweaver, Office 2003, Total Commander meg ilyesmi programok lengtek körül. Én azt, hogy más operációs rendszerek irányába is kacsintgattam illetve mostmár át is álltam rá Apámnak köszönhetem aki ezeket megmutatta működés közben illetve ő maga egy Apple iMac gép és Snow Leopard Mac OSX boldog tulajdonos. Visszakanyarodva itt ott egy kicsit meginogtam azt nézve, hogy én vagyok-e a célpont vagy sem. De alapvetően engem is sokáig a hálójában tartott ez a nagy Microsoft integráció az iskolákban. Sajnos ez tény. Érettségin sem a Linux-ot vagy MacOS-t kérdezik hanem a Windowst. De hál' istennek már egy ideje nincsen rá szükségem csak az elhatározás kellett, hogy a jól megszokott architektúrát lecseréljem jobbra. Linuxra. :D Később pedig befizetek vagy egy Macmini-re vagy pedig egy PowerMac -re. Esetleg iMac vagy eMac. Még kiderül.