DcNdrewNem szeretnék Cobra mellé állni, ugyanis én nagyon elégedett vagyok az Ubuntuval, a jogi és erkölcsi kérdésekre meg nem szeretnék kitérni, mert ez a topic nem erre van kihegyezve. De az mindenesetre tény, hogy a Skype-ot én sem tudom normális működésre bírni (úgy, hogy más szoftverek meg gond nélkül használják a mikrofont és a webkamerát is). Persze emiatt nem is a Linuxot okolom, hanem egyrészt a Skype fejlesztőit, másrészt pedig tisztában vagyok a hozzáértésem hiányosságaival, amit próbálok napról napra csökkenteni (mármint nem a tudásomat :)). Én nem túl régóta használom az Ubuntut, de a dualboot adta lehetőségekkel csak akkor élek, amikor flash-elni akarom a PDA-mat, és nyilván ilyenkor sem érzek feltétlen késztetést arra, hogy "leköpjem a pingvint" (,mert nem hajlandó 100%-os kompatibilitást biztosítani minden Windows-os rendszerrel). Skype nélkül is képes vagyok a teljesértékű életre, de ha már mindenképp írnom kell ide valamit, akkor talán ezt "irígylem" a redmondi os-től. Tehát ha a saját igényeimet veszem figyelembe, akkor még ezzel a hiányosságával együtt is oda-vissza veri az Ubuntu (a másik partíciómon pihenő) Win7-et (is). Persze azt is fontos megjegyeznem, hogy ez csak az én szubjektív véleményem, illetve játszani, én a Windowson sem szoktam, tehát ezt a lehetőséget így a Linuxból sem hiányolom. A gamereknek ott a Win, vagy a dualboot+Win, vagy esetleg egy - erre az igényre életre hívott - játékkonzol. Azt hiszem elég liberálisak a lehetőségek. Az mindenesetre abszolút vitathatatlan tény, hogy a Linux rendszerek testreszabhatósága teljesen egyedülálló.