ha civ4-el és homm5-el tudnék játszani, az nagyon jó lenne. (így is játszom, de win7 alatt)
ha pl a skype-ot problémamentesen tudnám használni, azt is bírnám mert hol engem nem hallanak, hol én nem hallom őket. ez sztem nem hardverspec.probléma, mert már a második vason van vele gondom.
ha asztali effektek problémamentesen működnének, az is nagyon jó lenne. ez már a második gépem, amelyen a kompozit mód (kubuntu) folyamatosan kikapcsol minden újrainduláskor és már a kubuntuból is a második v harmadik kiadás a mostani, ahol ezzel küzdök. win aero felületel nincs gondom.
amikor új routert vettem, csak 2 nap múlva, úgy a 25-30-ik újrapróbálkozásra engedett csatlakozni. máig nem tudom, mitől engedett fel végül, mert nem állítottam át semmit....talán megérezte, hogy ez az utolsó esélye :)
szeretem a kubuntut, de ezek olyan kis tüskék, amik időnként bizony böknek.
legalitás kérdéséhez, amit feljebb érintettetek páran: engem a kubuntu vitt rá arra az útra, hogy szoftvert nem lopunk, mert azt sem illik lopni. pl hogyan mondjam másnak, h azért jó a kubuntu, mert legálisan ingyenes, ha én meg otthon lopottan használom a win-t? t-home telefonos vagy bármilyen előfizetők részére van lehetőség 22e ft-ért (tehát nem 40-50e ft) 10havi részletben törlesztve win7 vagy win vista vásárlására. 10 hónapig havi 2200 ft. ez havi egy üveg, nem is olyan rossz bor ára :) csak a tények miatt, még véletlenül se vegye rábeszélésnek senki.