NumerusEgyébként éppen Krusadert szoktam használni a TC helyettesítésére, nekem idáig ez jött be legjobban, de egy két dolgot leírok ha érdekel.
1.Első indításnál kb. 3x annyi idő kell a Krusader indításához, annak ellenére hogy Ubuntu-n nincs vírusírtó.Ez bosszant a legjobban.
2.A darabolt .rar fájlokat nem tudja összerakni, a felénél kb. megáll, ez valami bug, mert az archivumkezelő megcsinálja, pedig mindkettő ugyanazt a .rar kicsomagolót használja.
3.A csoportos átnevezés számomra nehezen kezelhető.
4.Van még legalább 5 plugin amit használtam TC alatt, de nincs Krusaderhez.Ezeket nem részletezném mert van még minimum 20 plugin ami szintén nincs hozzá.Itt böngészhetsz kedvedre ha kételkednél http://www.totalcommander.hu/letoltes/beepulok .
5.A kinézetét se tudtam úgy testreszabni mint a TC-t.Például nem tudtam mindkét ablak fölé kirakni a meghajtók listáját úgy hogy akármelyiket elérjem egy gombnyomással.
Többet nem írok, mert egyenlőre nem jut eszembe, ugyanis teljesen leszoktam a használatáról a fentebb említett okok miatt.A 10.04-re már fel se raktam.
A videószerkesztőről szólva, mint írtam leginkább nem a tudást és a minőséget hiányolom a Linux-os programokból, hanem a stabilitást, és a könnyü kezelhetőséget, és ez nem függ össze az általam készített videókkal.
Szóval szerintem az utolsó pontban a hozzászólásodban némi rosszindulatot véltem felfedezni.
Ennek ellenére szeretem az Ubuntu-t, általános célra tökéletesen megfelel, az XP-t hetekig el se indítom, de sajnos pont a vidószerkesztés az ahol még nem találtam megfelelő alternatívát.