bji"Nyugodtan butykolgess tovabb, de sajnos ez nem oldja meg az Ubuntu problemajat, sem az előbb felsoroltakat."
Hát az ubuntumon nincs túl sok bütykörészni valóm, mert azt csupán tartalék rendszernek használom a gépemen arra az esetre, ha tönkretenném a picikét kalandosabb distrot, amit legújabban használgatok. Néha frissítem az ubit és kész. Ellenben kis családunk utazgatós netbookján Lubuntu fut fő rendszerként és eleddig semminemű probléma nem volt vele senki részéről sem. Az általad felsoroltak out of the box működnek rajta, a webkamerától kezdve a mobilneten át a wifiig. Párom asztali gépén szintén ubuntu fut kifogástalanul. Az érkező frissítéseket telepíti olykor, ez az össz bütykölgetés, amit igényel.
Munkahelyemen szintén ubuntu fut a gépemen. Az elején akadt egy kis samba konfig gond, de azóta kifogástalanul műxik... Egyszóval ha bütykölgetni akarok, bármely általam használt gépen, akkor vagy windózra van szükségem, vagy nem annyira felhasználó barát linuxra, mint Gentoo, Slackware és társai vagy esetleg vmilyen BSD.
Minde mellett igazad van abban, hogy a linuxos driver problémát ez valóban nem oldja meg.
"Hovatovabb annal rosszabb, 7.10 ota hasznalok Ubuntut, talan meg tudom itelni.
Az én tapijaim szerint a tendencia a tiéddel pont ellentétes. Kivéve 9.10. Kétségtelen tény, hogy nem minden hw-t támogatnak lin alatt. Sajnálom hogy a te hw-idet egyre kevésbé támogatják.
"Mellesleg ha nem vetted volna eszre nem a Windowsot dicsertem, csak felhivtam a figyelmet egy-ket aprosagra."
Előző postodból annyit szűrtem le, hogy te irigyled a windowst mert az működik. Utána felsoroltál pár dolgot, ami neked nem működik ubuntu alatt, amit én indoknak véltem, gondolván, hogy az kifogástalanul műxik nálad windóz alatt. (Tartok tőle nem csak én értelmeztem így a hsz-t...) Ennek legegyszerűbb feloldása, ha azt a rendszert használod, amelyik kielégíti az igényeid és működnek a hw-id alatta. Saját bevallásod szerint ez a platform a windóz. Ergo ha Ubuntut használsz és az nem elégíti ki az igényeid, (márpedig ilyesmiket írtál, vagy legalábbis én erre következtettem belőle), akkor tényleg nem értem hogy miért használod az ubuntut? Hát ebből a megfontolásból született az előző egy sor.