Kornél076Köszönöm a hasznos kiegészítést, de én szimplán csak arra céloztam, hogy ha valaki szereti az Ubit, de a gépe már kevésbé, akkor annak - azon felhasználók szerint is, akik mindkettőt próbálták, nem ritkán ugyanezen okból kifolyólag - érdemes lehet feltelepíteni a Mint-et, főleg azért, mert nem tér el olyan túl sok mindenben az Ubuntutól, miután arra épül, viszont sok esetben mégis ugyanazokat a hibákat már nem produkálja, amiket az "őse". Az olyan aprócska különbségek, mint pl. a Mint menü, ízlés szerint megváltoztathatóak (panelen jobb klikk, hozzáadás a panelhez, a "Menü" (klasszikus Gnome-menüsor) vagy a "Főmenü" (kb. mint az LXDE főmenüje) nevű alkalmazást hozzáadod, Mint-menüt eltávolítod, ennyi), hiszen a Linux disztrók egyik hatalmas erénye a határtalan testreszabhatóság. A "mentolos" másik nagy előnye, hogy (állítólag) valamivel stabilabb is, mint az Ubuntu, mégpedig azért mert sok csomagból az aktuális Ubuntuénál korábbi verziókat tesznek bele. Arról nem is beszélve, hogy az Ubuntu az utóbbi verzióival kezd némileg eltávolodni a felhasználói visszajelzésekben felmerülő tényleges igényektől, és ezt a hibát egy "új" disztribúció készítői, csakúgy mint a Minté is, megpróbálják nagy ívben elkerülni. Szóval semmi felesleges sallang, csak a letisztult funkcionalitás, mindez egy elég jó alapra építve...
Én is most kezdtem (az Ubi 10.04 mellett) tesztelni.