lujos"Látom nem épp kezdő vagy, de amíg "tanuló" voltál...
Nem tudom... Én nem érzem magam nem tanulónak. Mindig tanulok vmit a linuxról és vhol nekem ez a szép benne. Sosem lesz uncsi, mindig van/lesz dolog, ami számomra új és érdekes. Akárhányszor fellépek ide a fórumra mindig találok vmi új dolgot és mindig tanulok is valamicskét másoktól.
Így hirtelen fejből nem hiszem hogy menne a hibák javítása. Általában meg szokom ilyenkor nézni azokat a fájlokat amiket nem tud betölteni, hogy azt miért nem tudja betölteni. Nincs ott, vagy egyszerűen nincs joga futtatni, stb.
Ha nagyon fontos egy progi, akkor előbb mérlegelem hogy van-e időm arra, hogy a hibát megkeressem és kijavítsam vagy azonnal kell az eredmény. Ha nem azonnal kell de meg kell oldani, akkor elkezdem megoldani. Ha van másik alternatíva amellyel meg tudom oldani, akkor azzal oldom meg. Feleslegesen nem keresgélek hibákat. Ha olyasmi van, hogy egy sorban hibát lát a progi (pl nálad a songwrite), akkor megkeresem azt a bizonyos sort, és megnézem hogy mi van benne. Aztán lehet, hogy csak egy egyszerű változó hiba, de az is lehet, hogy halvány lilám sem lesz róla, hogy az mit is akar csinálni. Pythonnál már csinálgattam ilyesmit. Volt hogy sikerült megreparálnom és olyan is hogy nem. Mondjuk bash esetén azért jobban boldogulok. :)
Java-val nem igazán foglalkozom. Egyetlen javas progit futtatok néha és az az abev. :) Ez azért van, mert erre rákényszerülök. Ugyanakkor a javas programokat túl nagynak és lassúnak tartom, és hát nekem a java magas, mint hangyának a Mount Everest. :) Ez alól kivétel néhány böngészőben futó java script, de nem jellemző hogy ilyesmit használnék.
A hibához: Én megpróbálnám azt a módot is amit a gép ír: "Failed to write core dump. Core dumps have been disabled. To enable core dumping, try "ulimit -c unlimited" before starting Java again"
Sweet Home3D-vel egyszer régen én is játszadoztam és nálam is elcrashelt anno tervezgetés közben. Annyira azért nem volt fontos, hogy nekiálljak hibát keresni.
Fájltörlődések lin alatt: Ez nálam akkor volt jellemző amikor a HDD-m elkezdett egészségtelen életmódot folytatni és a szektorok elkezdtek meghibásodni. Nálam annyi volt a szerencse(?), hogy nem a rendszer partíción volt a szektorhiba, hanem a /home-ban. Néhány képem bánta a dolgot. A legviccesebb, hogy a lemezellenőrzés nem látta eleinte a szektorhibát, csak amikor végleg megadta magát a szektor. Akkor viszont hirtelen bazi sokan lettek. És ezt a hirtelent szó szerint értsd. Kikapcsoláskor még jó volt, másnap bekapcsoláskor már nem.
Ui.:Felraktam gyorsan a songwrite-ot. Nem tudom reprodukálni a hibád. Nálam hiba nélkül fut. (Ubuntu 10.04.3, Kernel: 3.0.4-030004-generic, Python verzió: Python 2.6.5, Songwrite 0.14-8)