A téma eredeti kérdésére visszakanyarodnék. Vagyis mit irigyelek a win-ből:
- Van néhány olyan program ami csak win-re létezik, ezért használom mindkét rendszert (WinXP és Ubintu1010) Tehát irigyelem, hogy bizonyos programokat nem tudok futtatni - bár ez nem a linux hibája, csak egy egyszerü és sajnálatos tény.
- A CRT monitoromon sokkal jobbak (jobban olvashatók, szebbek, stb) a windowsos betűkészletek. Tehát irigyelem a jobb betűkészletet. Érdekes, hogy laptopon pl. semmi gondom az Ubi betűivel.
- Két hangkártyát használok, és bár most jól működik Ubuntu alatt is, WIN alatt sokkal egyszerübben kényelmesebben lehetett belőni, hogy melyiket hogyan és mire akarom használni. Linux alatt ez eddig többnyire csak több-kevesebb hegesztéssel sikerült.
- Tudom , hogy a CRT monitor már elavultnak vehető, de én szeretem. És irigyelem azt is a winből, hogy probléma nélkül, pár kattintással be tudtam állítani felbontást, frissítési frekit, stb... Persze UBI alatt is, csak éppen megint csak jókora hegesztés árán (Modeline sorokkal bűvészkedés az xorg.conf-ban, hogy nagyobb felbontásban is legyen 100Hz is).
Mára eléggé kiforrott dolog nálam, hogy melyik rendszert mikor és mire használom. Van amire az egyik jobb, van amire a másik - és mindkét rendszer tanulhatna pár hasznos dolgot a másiktól. Ígyaztán az asztali gépen és a laptopon is két rendszer van. Amúgy írhatnék jópár tippet arra is, hogy a windows használata közben mit irigyelek a linuxtól...