Régebben is próbáltam Linuxra átállni, de mindíg is problémát okozott, hogy több idő ment volna el tanulásra-beállítgatásra, mint a tevékeny munkára/használatra. Elriasztott, hogy ha valamit használni akarok, akkor config fájlok mélyére kell lehatolnom.
Hát eléggé meglepődtem, hogy mostmár mindez megváltozott... Ubuntu telepítés: 2 óra, de ekorra már szinte minden a gépen volt. Ami igazán tetszik, hogy pölö a video nézéshez való kodekek megtalálása és telepítése gyorsabb, mint a Windowsban!!! A felirat fájl problémát kábé 2 perc alatt sikerült megoldanom eme fórum segítségével.
Kis keresgélés után még raw konvertert is találtam (lévén amatör fotós, ez elég fontos dolog nekem), ráadásul egész jó rawkonvertert.
Az is bejön, hogy a neten sem kellett semmit beállítani, már alapértelmezett dolog. Firefox beépítve, megintcsak nem kellett pluszban telepíteni.
Excell file megnyitás probléma nélkül. Zenehallgatás megintcsak probléma nélkül.
Fél napja van fent, de mostmár elmondható, hogy mezei pucogány felhasználónak is igencsak érdemes elgondolkoznia, hogy kifizet egy kazal pénzt vagy warezol élete végéig vagy vmelyik Linux verziót használja ingyen és jogtisztán. Kábé 3-400 ezer pénzt lehet megspórolni (Windows, Office, Photoshop és tsi) és NEM nehezebb a használata!
Márcsak a játékok miatt van fent Win, de ha sikerál ezt a problémát is megoldani, akkor végleg búcsút intek a Bill bácsi féle kilátásnak :)
ui.: 2 perc alatt már a barátnőmmel csevegtem msn-en Ubuntu alatt.