Én sokmindenben a régivágású dolgokat szeretem. Anno DOS-szal kezdtem, és úgy a hatos SuSE idején hallottam először a Linuxról Amikor megláttam, hogy alapból karakteres felületű, egyből kipróbáltam. Aztán jött a SuSE 9.2, amiben ugyan kezdett kissé háttérbe szorulni a karakteres felület, de a mai napig különösen tetszik, hogy nem lett a karakteres felületből holmi sokadrangú alig használható parancssor. (Bár ugyanakkor tudom, hogy az átlag felhasználónak meg pont a grafikus felület az, ami kell, hogy minél több mindent onnan is be lehessen állítani. De épp ez a jó a Linuxban, hogy mindkettőre már van lehetőség. :-))
Ami még nagyon megfogott a Linuxban, az az alapértelmezetten jelen levő alkalmazások minősége. A KEdit, KWrite, GEdit (főleg utóbbi kettő) nagy meglepetés volt a Jegyzettömb után. :-)
Nem is olyan rég új gépem lett, egyúttal a legfrissebb Linux is felkerült rá, ez volt az OpenSuSE 10.2. Emellett tanárommal az iskolában Ubuntut tanultunk, rendeltem is a Shipit-ről cd-t (6.06), bár a videokarit nem bírta, így megvártam a következő verziót, és az került fel a gépemre. Azóta jórészt folyamatosan használok Linuxot, bár néhány dolog miatt még a Win is megmaradt mellette, de jellemzőbb, hogy Linuxot használok. Gyakorlatilag ugyanazt meg lehet vele oldani, mint Windowsban. (Sőt.. pl. az aMSN nem pisztergál állandóan, hogy frissítsem, különben nem indul el...) Arról nem is beszélve, hogy pl. a digitális fényképezőt külön driver nélkül képes kezelni.
És hogy eredetileg ki ajénlotta a Linuxot? Már nem tudom pontosan... lehet, hogy fősulis programozástanárom, de előtte már biztosan hallottam róla.