SonnyAzzal kezdem, hogy én nem szeretem az Ubuntut. Nem is kell, hogy szeressem egy operációs rendszer nem arra van, hogy 1=r userek arra verjék ki. Viszont jelenleg a linuxok közül ezt lehet a leghatékonyabban használni, általános célokra. Az út: C64 - Amiga majd nagy szünet(gép hiány miatt), rengeteg olvasás, Debian majd UHU összes. Eldöntés: csak linux használat amit tavaly nyáron sikerült is teljesíteni tehát nekem NINCS a gépemen win. Ubuntu azért mert egyszerű, keveset kell hegeszteni, és kurva jó a csomagkezelője. Azért néha elfog a röhögés amikor olyanok mondják, hogy milyen jó a linux akiknek a gépén még le sem hűlt a vinyó az első telepítés után. Szerintem a topic címe is egy kissé röhejes. "Én szeretem Allah-t" ugye ez már fanatizmus, tehát ismétlem nem szeretni KELL egy oprendszert hanem használni. Különben ez vitaindító volt:)
szeretem az ubuntu (i love ubuntu)
Amióta Ubuntu van fent, nem káromkodok :D ellenben a kedvesem, aki itt ül mellettem és xp-t használ :D
karmesterEgy merőben felesleges elmélkedés: A buddhisták szerint (persze abból is jó sokféle van) nem minden létezőnek van lényegi része: pl. ha a levélnek elveszed a színét és az alakját, akkor nem marad ott semmi. Míg pl. az embernek és az UBI-nak van szellemisége kernel nélkül is. Nem hiszem, hogy fanatikusok vagyunk, bár tudjuk, hogy Ubi mindent lát...:-). És végül a feleségedet is előbb szereted meg, aztán megismered..
sunfighterKedveskéim... Mennyi bajotok van nektek a Win-nel... :) Nekem az elmúlt öt évben volt 3.!!! db kék halálom... 1. az optikai meghajtó elszállt,2.egy rossz MP3 lejátszó,3.kíváncsi voltam hogy az Unlocker-el lehet e törölni a működő rendszer alól a swap-fájl-t... Lehetett...:D. Ez minden! Vírus-t nem kaptam be.Se kémprogramot. Már néha megdöbbenek,hogy miféle szánalmas, nem tudásra, vagy gagyi gépre visszavezethető problémákat nem varnak a Win nyakába... Ezzel együtt azt mondom az Ubuntu tényleg nagyon jól sikerült rendszerszoftver. De ha valaki képtelen probléma nélkül Win-t üzemeltetni, ugyanis lehet, annak nem sok keresnivalója van a Linux világában.
renee7Nagyon jól meg világítottad a problémát az ilyeneken még az osx se segítene.:D Minden osnél tudni kell,hogy mit csinálsz még vindowsnál is így van:DAzaz röviden érteni kell hozzá:DAki nem hajlandó megtanulni az adott rendszer használatát az ne használjon számítógépet.
renee7Vista telepítés 2 perc alatt :D
Sziráki TamásEzt már én is láttam. Nagyon nagy forma a csávó! :)
SonnyIsmerem a wine-t. De szerintem egy komolyabb parametrikus tervező rendszert már nem képes futtatni. Amúgy áthidaltam a problémát: VMWARE Player + 20GB lemezkép. Simán felraktam rá egy Windows XP-t. Gyorsabban fut virtuális gépben mint rendesen :D, persze nem árt ha az ember felteszi hozzá a VMWARE Tools-t. Ezzel a kombinációval már megy minden tervezőprogram na meg a Party Poker :D
TAPASZTALATOM szerint még mindig az a legnagyobb hiányosság, hogy a magyar 'community support' abból áll, hogy kis tapasztalattal ámde igen nagy pofával rendelkező júzerek ökörségeket írkálnak megoldás helyett, ha valaki segítséget mer kérni. Bár ez még a jobbik eset, van mikor kapásból anyázni kezdenek. Én ezért nem szeretem az Ubuntut, legalábbis ami a magyar megtestesülését illeti. Ha suttyókkal akarok társalogni, elmegyek a bolhapiacra. Szóval kösz', nem kérek abból amit jelen állapotában a madzsar ubunkó közösség nyújt. Persze ez csak az én tapasztalatom, minden hasonlóság a valósággal csak a véletlen műve, stb...
DcNdrewNekem éppen most mondták, hogy dugó.