karmesterEgy merőben felesleges elmélkedés: A buddhisták szerint (persze abból is jó sokféle van) nem minden létezőnek van lényegi része: pl. ha a levélnek elveszed a színét és az alakját, akkor nem marad ott semmi. Míg pl. az embernek és az UBI-nak van szellemisége kernel nélkül is. Nem hiszem, hogy fanatikusok vagyunk, bár tudjuk, hogy Ubi mindent lát...:-). És végül a feleségedet is előbb szereted meg, aztán megismered..

Sonnyha ugyan ugy kapom a 7.10 re a frissitéseket mint a 8 asra akkor nem teszem fel Biztonsági frissítések 2009. áprilisáig járnak az Ubuntu 7.10-hez. Amiért érdemes frissíteni új verzióra azok leginkább az új programverziók és a velük érkező új feature-ök.

blackbirdÉn poénból egyszer a következő konfigra toltam fel egy xpt: p1, 75 mhz (bár erre nem esküdnék, lehet 133 volt ez is) 72 mb ram, 1 megás videokari, 3 giga vinyó. A telepítés kb 4-5 óra volt, a boot idő kb 10 perc - negyed óra

sunfighterKedveskéim... Mennyi bajotok van nektek a Win-nel... :) Nekem az elmúlt öt évben volt 3.!!! db kék halálom... 1. az optikai meghajtó elszállt,2.egy rossz MP3 lejátszó,3.kíváncsi voltam hogy az Unlocker-el lehet e törölni a működő rendszer alól a swap-fájl-t... Lehetett...:D. Ez minden! Vírus-t nem kaptam be.Se kémprogramot. Már néha megdöbbenek,hogy miféle szánalmas, nem tudásra, vagy gagyi gépre visszavezethető problémákat nem varnak a Win nyakába... Ezzel együtt azt mondom az Ubuntu tényleg nagyon jól sikerült rendszerszoftver. De ha valaki képtelen probléma nélkül Win-t üzemeltetni, ugyanis lehet, annak nem sok keresnivalója van a Linux világában.

renee7Nagyon jól meg világítottad a problémát az ilyeneken még az osx se segítene.:D Minden osnél tudni kell,hogy mit csinálsz még vindowsnál is így van:DAzaz röviden érteni kell hozzá:DAki nem hajlandó megtanulni az adott rendszer használatát az ne használjon számítógépet.

renee7Itt egy ürge aki szerintem először csodálkozik rá a Windows képességeire. :) http://ubuntuforums.org/showpost.php?p=2963995 Üdv! __________ Please Vote at brainstorm.ubuntu.com Possibility to create, rename and delete volume labels Align icons horizontally

SonnyIsmerem a wine-t. De szerintem egy komolyabb parametrikus tervező rendszert már nem képes futtatni. Amúgy áthidaltam a problémát: VMWARE Player + 20GB lemezkép. Simán felraktam rá egy Windows XP-t. Gyorsabban fut virtuális gépben mint rendesen :D, persze nem árt ha az ember felteszi hozzá a VMWARE Tools-t. Ezzel a kombinációval már megy minden tervezőprogram na meg a Party Poker :D

TAPASZTALATOM szerint még mindig az a legnagyobb hiányosság, hogy a magyar 'community support' abból áll, hogy kis tapasztalattal ámde igen nagy pofával rendelkező júzerek ökörségeket írkálnak megoldás helyett, ha valaki segítséget mer kérni. Bár ez még a jobbik eset, van mikor kapásból anyázni kezdenek. Én ezért nem szeretem az Ubuntut, legalábbis ami a magyar megtestesülését illeti. Ha suttyókkal akarok társalogni, elmegyek a bolhapiacra. Szóval kösz', nem kérek abból amit jelen állapotában a madzsar ubunkó közösség nyújt. Persze ez csak az én tapasztalatom, minden hasonlóság a valósággal csak a véletlen műve, stb...

kikke:-D Klassz! Biztos igazad van! sajnálom hogy csalódtál. Én viszont még soha nem "láttam" anyázást. Linkelnél egyet ha megkérlek?!

kikkeÉs ha ökörség amit ír, akkor mi van? Legalább annyit megtett, hogy megnézte... Ha pedig egy-két ember hozzászólása miatt megsértődsz, és leszólod a közösséget, akkor inkább nézz magadba.

suicide+1 de tényleg nem értem mire gondolsz, nem látom, hogy sérelem ért volna és próbáltál segíteni másoknak

rolahMiért kéne értened? Gondolom evidens hogy arról van szó amiről írtam. A sérelmes dolgokat töröltem, csakúgy mint minden mást amit írtam itt (blog, fórumbejegyzés). Egyszerűen nem érdekel tovább ez a tahó mentalitás. Van nekem jobb dolgom is mint mások faszsága miatt bosszankodni.

kikkeJó, nézzen az is. De mit értesz az alatt, hogy "hobbiból"?

kikkenekem is volt amikor így gondolkodtam de amíg nincs pénzem egy macintosra addig ez marad mert winből elegem van. Volt amikor egy ideig nem néztem az ubuntu.hu-t és amikor először olvasgattam kb 1-1.5 hét után kicsit olyan mosolyogtató volt hogy mi folyik itt egy kívül álló szemével. Van igazság abban amit mondasz de hát ez van ezt kell szeretni. Ha lesz lóvém macintosra akkor elfelejtem mindazt amit itt olvastam tapasztalatam stb. Tom hogy a mac nem a tökéletes oprendszer tehát az álmok hajtják előre az embert.