t400Az elmúlt napokban tettem egy kis kirándulást a suse világában, hát eléggé elhagyatott sajna, leglalábbis gnome oldalon.
Utoljára én a 11.1-et használtam, imádtam... Kényelmi okok miatt jöttem át Ubuntura...
Nyilván a gnome oldalnak sokat ártott az, hogy a 11.2-től a kde lett az alapértelezett felület, meg nyilván az a 200 fizetett linux fejlesztő, akiket a válság mélypontján elküldtek a novelltől...
Régi csomagok mindenhol amik nem kompatibilisek már a 11.2-vel, és nincsenek karbantartva a tárolók... mint egy kísértet projekt, ami valahol leállt a 11.1 közepén, és azóta semmi...
Igen szomorú lettem, remélem magukra találnak nemsokára, és visszaveszik a fejlesztők egy részét, mert a suse projektet elsősorban nem egy "közösség" vitte csinálta, hanem inkább egy fizetett csapat, és szenzációsan jól profi vállalati igényekre szabva, ráadásul sok novell fejlesztés elmaradhatatlan részét képezi minden linux disztrónak, és sok egyéb sikeres és kiváló alternatív alkalmazásprojektet indítottak, nem is beszélve arról, hogy a linux "megmentői" és az egyik legpatinásabb disztro...