Egy nagy hibára lettem figyelmes, amely hardverhibát okozhat!
Az Ubuntu 9.04 óta vagyok felhasználó. Jelenleg a 9.10-et használom. A videokártyám Ati HD 3650 AGP csatlakozással. Főként azért maradtam az Ubuntunál, mert ez volt az egyetlen disztro amin ehez a videokártyához a hardvergyorsítás megoldható volt egyszerűen a külső eszközmeghajtó feltelepítésével. A telepítésnél F4-el a csökkentett grafikus módot kellett választanom, így nem sötétült el a monitor.
A jelenlegi 10.04 beta1 és beta2 32 és 64 bites esetén is ugyebár a telepítésnél nem ajánl be ilyen csökkentett grafikus mód lehetőséget, persze erre nincs is szükség, ennél nem sötétül el a monitor. Azonban azt vettem észre, hogy a videokártyám tűzforróvá válik mindjárt a telepítő indítását követően. Egészen addig tűzforró, ameddig nem telepítem a külső eszközmeghajtót, majd restart és így már a normál üzemi hőmérsékleten megy. Előfordul, hogy ameddig tűzforró a kari, már telepítés közben elsötétül a monitor, nem ad képet, ilyenkor csak restart segít. A videokártyám megsülését kockáztatva tudtam csak odáig eljutni, hogy feltelepítettem az ubit, majd gyorsan eszközmeghajtóból Ati driver és restart. Egyébként nagyon szépen és gyorsan működik ez az új verzió, nekem tetszik.
Úgy gondolom hogy ezt mindenképpen el kellene az illetékeseknek juttatni, mert ha ez a hiba nem lesz kijavítva, akkor néhány Ati HD tulajnak telepítés közben elfüstölhet a videokártyája (lehet hogy csak AGP-seknél fordul ez a probléma elő).