thebeastA béta nem mentség, azért tértem át éles lucid alfára, mert a karmic még annál is megbízhatatlanabbul muzsikált nálam... Úgyhogy a fejlesztői-stabil érvrendszer egyszerűen hülyeség... az ubi egy nagy béta, örök béta... nincs stabil...
azt mondjátok meg, ha kivették a halt, akkor a két héttel ezelőtti frissítéspakk miért pakolta fel amikor előtte hetekig tényleg nem volt??? nem csak az én gépemre... szép csendben visszatették, mert befürödtek vele...
a pitivi évek óta figyelt a tárolókba én egy éve használom, és a "számtalan cucc" nagy része is... Az, hogy ezeket a régen kész és mások által fejlesztett cuccokat ráírják egy cd-re, az nem fejlesztés... ezt egy unalmas vasárnap este itt többen képesek megcsinálni, pedig nem is űrhajósok...
én élesben nyomom a 10.04-et, amennyit rágódnak rajta annyit nem kéne, nem akkora durranás ez az előző verziókhoz képest (felhasználói szemmel)... szarok a bootra... 1-2 perccel gyorsabb, kit érdekel ha valakinek meg nincs wifije? szerintem akik szívnak vele azokat sem érdekli a bootidő... de szeretnének netet a gépükön, látni képeket a monitoron... az nem fejlődés, hogy gyorsabban indul el a hiba... stb...
Nem vagyok ubi hívő, egyszerűen ez kényelmes nekem egyenlőre, és 3 évig nem akarok oprendszert cserélni... De azért mert momentán nekem ilyen fokú lustaságom van és undorodok a Mandrivia kékosztrigabáros életérzéstő,l per pill megfeküdt eléggé az opensuse, és nálam hegesztés nélkül megy a gép minden gond nélkül mindkét vasamon (ez nem igaz, néha nincs net bár most jobb, hogy a szolgáltató kábelét cross-ra cseréltem, a T21 Lubuntu nem tudja a külső usbDVD-t felcsatolni) ez spec még nem az ubi érdeme. Nem is az enyém... Nem a béta hibája, stabilon sem volt jobb sőt rosszabb, ezzel kezdtem... (a 9.04-ről ne is beszéljünk, ott egy számomra nélkülözhetetlen progi sem ment bug nélkül de ugyan azok a verziók opensuse-n repültek mint az álom hiba nélkül...)
De bízok benne, hogy nyár közepére az Lts jó lesz, és végre leszarhatom az oprendszer gondot, elfelejthetem a telepítéseket és pár év pihi lesz, végre nem a géppel kell törődnöm, elvégre nem programozó vagyok hanem felhasználó... Mióta linuxra tértem, nem volt egy olyan hónapom sem amikor azt éreztem volna végig, hogy igen megtaláltzam, ez az én rendszerem... nincs más mese rá kell magam kényszeríteni arra, hogy elfogadjam az ubit... nem azért, mert ez ok... azért, mert nem pazarolhatok több időt erre az életemből, nem kereshetem tovább az igazit...
Ez nem az örökös magyar nekemsemmisejó, hanem ha nem lihegnének annyit azon, hogy milyen szuper ez meg az, az embernek nem lenének hónapokra előre felspanolt elvárásai, amiben aztán csalódni kényszerül, mert a felét sem hozza a beharangozottaknak... ha a műszaki hiányosságokat (net, monitor, stb.) nem a bootidővel akarnák kompenzálni, nem tennék magukat nevetségessé...
Elhiszem hogy ez nehéz, de kevesebb lenne az anyázás, ha nem ígérnék túl magukat...